Liverpool: Jürgen Klopp az idény végén távozik, hivatalos

Jürgen Klopp bejelentette, az idény végén távozik

 

Hivatalosan bejelentette a Liverpool, Jürgen Klopp az idény végén távozik a klubtól.

 

Klopp a klub honlapjának adott hosszú nyilatkozatában megerősíti a távozását. A döntése már érlelődött benne, imádja ezt a klubot, de egyszerűen kezd kifogyni az energiából.

A döntése egyszerre lehet meglepő, hiszen ilyen korán többnyire, idény közben, amikor még trófeákért küzd a csapat, nem szerencsés bejelenteni az ilyen dolgokat. Majd kiderül, hogy a játékosokra, hogy csapódik majd le ez az egész. Ilyenkor vagy az történik, hogy még jobban összezár a csapat, és megmutatják mindenkinek, mennyire profik, mennyire jó játékosok, valamint kiállnak egyúttal az edző mellett is. Vagy teljesen szétesnek, mert az edző már nem tud úgy fegyelmet tartani, ahogy a folyamatos eredménykényszer mellett szükséges lenne.

Viszont a bejelentés mellett szólhat, hogy a klub képes lesz felkészülni a Klopp utáni érára. Bár a klub állítólag már novemberben megtudta a döntését. Az első pletykák a Leverkusennel szárnyaló Xabi Alonsóról szólnak, de Roberto De Zerbi és Steven Gerrard nevét is hallani.

Jürgen Klopp 2015. októberében lett a Liverpool edzője, az érkezésével a klub aranykorát éli, megszerezték első Premier League győzelmüket, de megnyerték többek között a Bajnokok Ligáját is.

Érdekesség, hogy Klopp mellett bejelentették Jorg Schmadtke sportigazgató távozását is, aki a januári átigazolási időszak végével távozik a klubtól.