Barcelona: Raphinha megsérült, Yamal rekordot döntött

Újabb játékos iratkozott fel a sérültlistára Barcelonában, míg Lamine Yamal tovább folytatja fantasztikus pályafutás kezdését

 

 

A Barcelona 2-0-ra nyert az Osasuna elleni Spanyol Szuperkupa elődöntőben, így a győzelemnek köszönhetően a Real Madriddal mérkőznek majd a döntőben. Viszont újabb sérültje van a csapatnak, Raphinhát még az első félidőben le kellett cserélni.

 

Raphinha a 41. percben kapott cserét, a bal combizmát fájlalta a brazil szélső. Pénteken várható, hogy átesik MRI-n és akkor kiderül a sérülésének súlyossága. Elsőre várhatóan nem lesz ott a Real Madrid elleni döntőn.

Peches évkezdet a Barcelonától, három mérkőzés az új évben és három sérülés. Joao Cancelo a Las Palmas ellen sérült meg, a Barbastro elleni kupamérkőzésen Inigo Martinez dőlt ki, az Osasuna elleni szuperkupa elődöntőben pedig Raphinha.

Joao Cancelo és Inigo Martinez a sérülésük ellenére elutaztak Szaúd-Arábiába, ami azt jelentheti, hogy a döntőre akár felépülhetnek. Viszont Ter Stegen, Marcos Alonso és Gavi el sem utazhattak.

Viszont a Raphinha helyére érkező Lamine Yamal újabb rekordot döntött. 16 évesen és 182 naposan lett a Spanyol Szuperkupán pályára lépő legfiatalabb játékos, és ha már pályára lépett, akkor lett a legfiatalabb gólszerzője a Barcelonának. Yamal szerezte a második Barcelona gólt és biztosította be a továbbjutást a ráadás perceiben.