Történelmi szégyen érte a Santost, nehezen viselik a szurkolók a drámai kiesést

Történelme során első esetben érte az a szégyen a Santost, hogy kiesett a legjobbak közül, drámai utolsó fordulót rendeztek Brazíliában.

 

Pelé és Neymar klubja, a Santos 111 éves történelme során először esett ki a brazil élvonalból. Magyar idő szerint, csütörtök hajnalban 2-1-es vereséget szenvedett a Fortaleza csapatától, míg a Vasco Da Gama és a Bahia is nyerni tudott, így a Santos kiesett az első osztályból.

 

A Fortaleza végül a 90+7. percben szerezte meg a győztes gólt, végleg elvéve minden reményt a bennmaradásra a Santostól

 

A szurkolók a lefújás után érthetően elképesztően szomorúan érezték magukat. Sőt, akik nem tudták mit kezdeni az érzelmeikkel, a pályára rohantak, a játékosok az öltözőbe menekültek. Majd a szurkolók az utcákon folytatták a tombolást, többek között autókat felgyújtva.

 

A Vasco 2-1-re verte a Bragantinót, míg a Bahia egy 4-1-es Atletico Mineiro elleni győzelemmel menekült meg a kieséstől. A Santos viszont a vonal alá csúszott a vereségének köszönhetően.

A bajnokságot a Palmeiras nyerte, amely a Real Madridba tartó Endrick góljával döntetlent játszott a Cruzeiro ellen, és az egy pontnak köszönhetően egyértelművé tette a bajnoki címet. A második helyen végül a Gremio zárt a Fluminensét győzték le 3-2-re idegenben, az Atletico Mineiro pedig visszacsúszott a harmadik helyre.

Ezzel kettőre csökkent azon klubok listája, akik még sosem estek ki az élvonalból: A Flamengo és a Sao Paulo továbbra is megőrizték ezt a fantasztikus sorozatukat, a Santos volt eddig a harmadik, de végül a Santos a kiesést jelentő 17. helyen zárta a 2023-as bajnokságot.