Szoboszlai már csütörtökön lejátszotta volna a Palace elleni meccset

A Sheffield elleni győzelem után, már másnap játszott volna Szoboszlai, még akkor is, ha sejtette, nem biztos, hogy jó vége lett volna a túlterhelésnek

 

Szoboszlai Dominik úgy véli: a Liverpool szerda este ismét bizonyította eltökéltségét, amikor nehéz küzdelemből került ki győztesen a Sheffield United vendégeként a labdarúgó Premier League hétközi fordulójában.

 

A második helyen álló Liverpool a sereghajtó otthonából úgy hozta el a három pontot, hogy Virgil van Dijk nagyszerű kapáslövésével a 37. percben vezetést szerzett, majd a kiegyenlített játékot hozó mérkőzést a magyar válogatott csapatkapitánya döntötte el a 94.-ben: Darwin Núneztől kapta a labdát középen, üresen és higgadtan, magabiztosan lőtt a jobb felső sarokba.

Három nappal korábban a Liverpool hazai pályán 2-3-as állásról fordított a hajrában a Fulham ellen.

"Kemény küzdelem volt, mindenki láthatta kívülről is, de belülről még nehezebbnek érződött - idézte a magyar válogatott csapatkapitányát a Liverpool honlapja. - De mi csak hoztuk, ami tőlünk telt, és a végén meglett a három pont, ami a legfontosabb."

Arra a felvetésre, hogy először sikerült a bajnokság során idegenben kapott gól nélküli meccset játszaniuk, úgy reagált, a kapus Caoimhin Kelleher jól végezte a dolgát, akárcsak a hátsó négyes "és talán az egész csapat".

"Együtt támadtunk, együtt védekeztünk, együtt harcoltunk - ez mutatja, mennyire akartuk (a győzelmet)" - jelentette ki.

A Liverpool egy héten belül harmadszor lép majd pályára szombaton a PL-ben, amikor a Crystal Palace-hoz látogat.

"Őszintén szólva, úgy érzem, hogy akár már holnap is játszhatnánk, de valószínűleg nem lenne a legjobb ötlet, mert fáradtak lennénk" - fogalmazott Szoboszlai a meccs után, hozzátéve ugyanakkor, hogy azért várják a következő mérkőzést, melyen reményei szerint újabb három pontot szereznek.

 

forrás: MTI