Real Madrid: Hivatalos, Carlo Ancelotti hosszabbított

A Real Madrid és Carlo Ancelotti hosszabbított egymással, hivatalos

 

A Real Madrid hivatalosan bejelentette a megállapodást, ami szerint Carlo Ancelotti 2026. június 30-ig meghosszabbította a szerződését. Vagyis a rutinos sikeredző még további évekre maradhat a klubnál.

 

Carlo Ancelottiról az idény során felröppentek olyan pletykák, ami szerint a brazil válogatott szövetségi kapitánya lesz a nyáron. Azzal, hogy az eredetileg az idény végén lejáró szerződését meghosszabbították, a brazil vonalat is lezárták.

Carlo Ancelotti a Real Madridnál eltöltött öt idénye alatt 10 címet nyert, 2 Bajnokok Ligáját, 2 Klubvilágbajnokságot, 2 Európai Szuperkupát, 1 La Liga bajnoki cím, 2 Spanyol Kupát és 1 Spanyol Szuperkupát.

Carlo Ancelotti az egyetlen edző, aki 4 Bajnokok Ligája címet szerzett már klubjaival, valamint ő aratta eddig a legtöbb győzelmet, 118 mérkőzést nyertek vele a csapatai. Valamint ő az első olyan edző, aki mind az öt nagy európai bajnokságot megnyerte már edzőként, így nyert már Angliában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban is bajnoki címet.

A 64 éves szakember a Bajnokok Ligáját két klubbal is kétszer nyerte már meg. A 2002/03-as és a 2006/07-es idényben az Milannal, míg a Real Madriddal 2013/14-ben, valamint 2021/22-ben is.

A Real Madridnál korábban 2013 és 2015 között volt edző, majd 2021-ben tért vissza a spanyol klubhoz, és úgy látszik, annyira elégedettek a munkájával, hogy 2026-ig a klub edzője lehet.