Hasítanak a spanyol edzők a top ligákban

Úgy látszik, érdemes spanyol edzőkre fogadni a top ligákban, az idény feléhez közeledve nagyon hasítanak a csapataik

 

Érdekes, hogy a top5 ligát nézve, az idény majdnem felénél, az élen lévő csapatoknál négynél spanyol, egynél olasz edző vezette klub áll az élen. A spanyol uralmat Simone Inzaghi Intere töri csak meg, amúgy az Arsenal, a Girona, a Leverkusen és a PSG edzője is spanyol.

 

Premier League - Arsenal - Mikel Arteta (17. forduló)

La Liga - Girona - Michel (17. forduló)

Serie A - Inter - Simone Inzaghi (16. forduló)

Bundesliga - Leverkusen - Xabi Alonso (16. forduló)

Ligue1 - PSG - Luis Enrique (17. forduló)

 

Aztán, hogy mi lesz az idény végére, még más kérdés.

Az Arsenal akár végezhet az élen, de óriási a küzdelem az első helyért. Mikel Artetát lehet, megint Pep Guardiola akadályozza meg az első hely elérésében, de ő is spanyol (katalán). Az Aston Villa élén a spanyol Unai Emery áll, egyelőre ők az idény meglepetés csapata a Premier League-ben. De lehet, hogy a Klopp vezette Liverpool fut be, a német vonalat erősítve, esélyt adhatunk a Tottenhamnek is ausztrál edzővel, de látszik, hogy az angol bajnokságban nagyon ott vannak a spanyol edzők.

A Girona első helye óriási meglepetés lenne, a Real Madrid Carlo Ancelottival nagyon ott van a nyakukban, az olasz edzői vonalat erősítve.

Olaszországban az Inter első helyét egyelőre csak az Allegri vezette Juventus veszélyezteti.

A Leverkusen szárnyalása csak kicsit meglepő, már tavaly is karaktert mutattak. Azért a Bayern München Tuchellel a favorit még mindig, de ahogy játszik a Xabi Alonso féle Leverkusen, lehet meglepetés ebben az idényben a Bundesligában.

A PSG első helyét csak a PSG veszélyezteti a francia bajnokságban. A nyári nagy átalakulás miatt, játékosok távozása, Luis Enrique érkezése és emiatt játékstílus változás miatt, kicsit döcögősen indult a szezon, de azóta kiegyenesedett a PSG számára a helyzet, és meglepetés lenne, ha legalább a francia bajnokságot, a Ligue1-t nem tudnák megnyerni. A BL az egy más kérdés.