Európa Konferencia Liga 2023/24 A rájátszás mezőnye, a Ferencváros lehetséges ellenfelei

A Ferencváros másodikként jutott tovább a csoportkörből, ahhoz, hogy a legjobb tizenhatba kerüljön, az Európa Liga csoportkör harmadik helyezettjei közül kell majd egyel játszania. Kiderült, kik lehetnek az ellenfelek.

 

A legjobb tizenhat közé egyelőre csak a Konferencia Liga csoportgyőztesei jutottak. A második helyezetteknek, mint a Ferencváros is, mérkőznie kell az Európa Liga csoportok harmadik helyezettjeivel. Az oda-visszavágós párharc győztesei jutnak majd tovább a legjobb tizenhatba, és csatlakoznak a már ott lévő nyolc csapathoz. A sorsolásra december 18-án, hétfőn kerül sor.

 

Kiemelt csapatok:

Astana (kazah), Bodö/Glimt (norvég), FERENCVÁROS (magyar), Frankfurt (német), Gent (belga), Legia (lengyel), Ludogorets (bolgár), Slovan Bratislava (szlovák)

 

Nem kiemelt csapatok:

Ajax (holland), Maccabi Haifa (izraeli), Molde (norvég), Olympiacos (görög), Betis (spanyol), Servette (svájci), Sturm Graz (osztrák), Union SG (belga)

 

Néhány szabály:

- A kiemelt csapatok játszanak a visszavágón hazai pályán.

- Két azonos nemzetű klub nem kerülhet össze

- Az idegenben lőtt több gól nem számít

- A két párharc után, rendes játékidő alapján döntetlen az összesítés, akkor jön a kétszer tizenöt perces hosszabbítás. Ha ez sem dönt, akkor büntetőkkel dől el a párharc továbbjutója.

 

Mikor játsszák le a rájátszás mérkőzéseit?

Az első mérkőzéseket 2024. február 15-én rendezik, a visszavágókat egy héttel később, február 22-én.

A nyolcaddöntő sorsolására február 23-án kerül majd sor.

 

Hol rendezik az Konferencia Liga döntőjét?

A 2023/24-es idény döntőjének az AEK Arena ad otthont, 2024. május 29-én rendezik az Európa Konferencia Liga döntőjét.