Elég lesz csak középső védőt igazolnia a télen a Tottenhamnek?

A Tottenham középső védőt akar igazolni januárban, de ha megnézzük, hol vannak még hiányzók, meglepő, hogy csak a középső védő poszt a fő cél

 

A Tottenham edzője, Ange Postecoglou a Sky-nak adott interjúban elismerte, középső védőt akarnak igazolni. De nem lesz egyszerű januárban megfelelő játékost találni.

 

Kiemelte, nem csak igazolni akarnak, hogy létszámra meglegyenek, hanem a megfelelő játékost keresik a klub számára. És ez fontos dolog, mert az új játékrendszerbe nem illik mindenki. Ráadásul inkább fiatal játékosok igazolásában gondolkodnak.

Postecoglou kiemelte, hosszabb távra építik a csapatot, és fiatalokat beépítve valósulhat ez meg, együtt fejlődnek, nőnek fel, így lehet tartós sikert elérni.

Pape Sarr, Udogie, Porro, Kulusevski is mind nagyon fiatalok. Már a nyári átigazolási szezonban a fiatal, sikerre éhes, de már bevethető játékosokat keresték. Ebből a sorból Maddison és Vicario, akik kilógnak, de maradjunk annyiban, hogy Maddison egy zseni és még csak 27 éves, míg Vicario 26 éves, ami kapusnál fiatalnak számít.

Szóval a cél a 23 év alatti, vagy körüli korosztályban megtalálni a klubhoz illő és azonnal bevethető játékost, ami nem lesz könnyű feladat januárban. Ráadásul minél előbb meg kell állapodni a kiszemelt játékossal, mert sok hiányzója van már most is a klubnak, januártól pedig hárman is távoznak várhatóan több mint egy hónapra, Ázsia Kupa és Afrika Kupa miatt.

A Spurs első körben védőt akar igazolni, mivel Van de Ven még nem épült fel, lehet, hogy januárban sem lesz bevethető a nyáron szerződtetett holland védő. Romero eltiltott volt három mérkőzésen keresztül és vészeset megoldásokkal próbálta ezt az időszakot átvészelni a klub. Szélső védők kerültek be középre, mivel Dier és a még tapasztalatlan Phillips is sérüléssel bajlódott. Így annak ellenére, hogy Romero már bevethető, szükségük van még védőre.

Marc Guehi a Crystal Palace-tól, Jarrad Branthwaite az Evertontól, és Jean-Clair Todibo a Nice-tól a fő kiszemeltek. De ha megnézzük a hiányzók listáját, a védelem megerősítése önmagában kevés lehet.

Jelenleg Van de Ven mellett az alap kezdősorból sérülés miatt hiányzik Maddison és Bentancur is. Valamint Son Heung Min a dél-koreai válogatottal az Ázsia Kupán vesz majd rész, míg az afrikai kontinenstornára Bissouma és Sarr távozik. Vagyis az alap középpálya teljesen kidőlve, Lo Celso is kisebb sérüléssel bajlódik, Höjbjerg kevés lehetőséget kapott, és az Atletico Madrid hívásáról hallani, de nem is fekszik neki az új játékstílus. Skipp is kispadra szorult. Son pedig az elsőszámú csapatkapitány és góllövője a klubnak, ami óriási veszteség a csapat számára. Bár legalább Richarlison felépült a műtétje után, így befejező csatára már van Postecoglou-nak, és az előző mérkőzésen a góllövő cipőjét is megtalálta a brazil válogatott csatár. Kérdés, hogy meddig tart ki a jó forma. Ha igen, akkor Son pótlását meg fogja tudni oldani az ausztrál edző.

A nagy kérdés, elég lesz egy középső védő ahhoz, hogy kiegyenesedjen a Spurs idénye? Várhatóan nem.

Postecoglou többször is jelezte, még csak egy átigazolási szezonon vannak túl, januárban nehéz erősíteni, további igazolásokra lesz szükség ahhoz, hogy a nemzetközi kupák állandó szereplőivé váljanak. Nem csak a minőséget nehéz behozni, hanem mindezt létszámra is.

A Tottenham legközelebb a Nottingham otthonában lép pályára december 15-én. Itt még Son, Bissouma és Sarr ott lehet a csapatban, már ha egészségesek és bevethetők. De a folytatásra nagyot kell alkotnia a megerősödött klubvezetői stábnak, a közben szerződtetett technikai igazgatónak, Johan Lange-nak is. Postecoglou megjegyezte, már tervezik az átigazolásokat, de neki nem kell minden részletről tudnia, majd csak akkor, amikor közvetlenül érintve lesz.

A januári átigazolási szezon megmutatja majd, mennyire sikerült gyorsan beilleszkednie a klubba Lange-nak. A január már a nyakunkon, hamarosan választ kaphatunk a Tottenhamet érintő kérdésekre.