Döntetlen a Fiorentina ellen, továbbjutott a csoportból a Ferencváros

A Ferencváros veretlenül jutott tovább a csoportjából, a rájátszásban folytatja

 

Nehéz mérkőzésen tudta kiküzdeni a továbbjutást a Ferencváros a Fiorentina ellen.

 

Érdekes mérkőzést játszottak a felek. A meccset a Fiorentina kezdte jobban, majd Nico Gonzalez sérülése után átvette az irányítást a Fradi. A szünetre gólnélküli döntetlennel mentek a felek.

A második félidő elején Abu Fani jutott el szinte az alapvonalig a bal oldalon, majd a középre passzolt és enyhén megpattanó labdát Zachariassen lőtte a kapuba. A labda kicsit mögé érkezett, mégis meg tudta szerezni a vezetést a 48. percben.

A 73. percben egy szöglet után Ranieri egyenlített, a lövésébe Dibusz beleért, de hárítani nem tudott. Ekkorra már a Ferencvárosnál Civic sérülés miatt cserét kért, végleg felforgatott védelemmel játszott a hazai csapat.

A hátralévő időben Nzola okozott még néhány kellemetlen meglepetést, de sikerült blokkolni a vendég lövéseket, végül már a Fiorentina sem erőltette nagyon a támadásokat, a Ferencváros sem mert kinyílni, így a várakozástól feszült utolsó tíz perc nagyon lassan csorgott le, de a 90+4. percben megszólalt a játékvezető sípja, és továbbjutott a Ferencváros.

A Fiorentina a győzelemmel a csoport élén jutott tovább. Érdemes megjegyezni, amikor a Ferencváros megszerezte a vezetést, akkor a magyar csapat állt a csoport élén. Végül a második helyen zárt, ami rájátszást ér, és egy Európa Liga csoport harmadik ellen kell majd játszani a nyolcaddöntőbe jutásért.

A csoport harmadik helyén a Genk zárt, a belgák nyertek a Cukaricki ellen, így egy ferencvárosi vereség esetén a belgák jutottak volna tovább. De nem érdemes már ezzel foglalkozni, a Fradi nagyszerű kupaőszt produkálva, veretlenül jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba.

 

EURÓPA KONFERENCIA LIGA 2023/24

6. FORDULÓ

EURÓPA KONFERENCIA LIGA TABELLA

 

F-CSOPORT
2023.12.14., CSÜTÖRTÖK     KEZDÉS
FERENCVÁROS

Zachariassen 48
1-1 FIORENTINA

Ranieri 73
18:45

 

 

Ferencváros: Dibusz - Makreckis, Cissé, Aaneba, Civic (Botka, 65.) - Abu Fani, Esiti (Ben Romdhane, 79.) - Katona (Besic, 79.), Zachariassen, Marquinhos - Varga B. (Lisztes, 58.)

Fiorentina: Christensen - Kayode, Ranieri, Milenkovic, Parisi - Mandragora (Nzola, 62.), Lopez - Gonzalez (Ikone, 20.), Barak, Brekalo (Kouame, 62.) - Beltran