Az Atletico Madrid fogadja a Getafét, ajánló

Hétközi fordulót rendeznek Spanyolországban, az Atletico Madrid kedd este fogadja a Getafét. Folytatódik az Atleti jó hazai sorozata?

 

Várhatóan élvezetes mérkőzést játszik egymással az Atletico Madrid és a Getafe a La Liga 18. fordulójában. A madridi derbi fontos pontokat jelenthet mind a két félnek, ráadásul nincs rossz formában egyik csapat sem. Megszakad az Atletico Madrid remek sorozata?

 

Az Atletico Madrid a bajnokság negyedik helyén áll 34 ponttal, viszont egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Diego Simeone legénysége, mint a riválisok, csak egy ponttal előzi őket a harmadik helyezett Barcelona.

A Getafe a tabella nyolcadik helyén áll, néhány pontra lemaradva csak a nemzetközi kupás helyezésektől.

Az előző fordulóban az Atletico Madrid kikapott 2-0-ra a San Mamésben az Athletic Bilbaotól, viszont haza pályán nagyszerű sorozatot fut a csapat. 20 mérkőzés óta veretlen az Atletico Madrid a Metropolitanóban, ebből 17 bajnoki mérkőzés, és 3 Bajnokok Ligája találkozó volt. Február 19-e óta tart a sorozat.

A Getafe az előző fordulóban a Sevillát verte 3-0-ra idegenben, Borja Mayoral, Jaime Mata és Mason Greenwood szerezték a gólokat. A Getafe támadói jó formában vannak, Mayoral már 10 gólt szerzett az idényben, de az Angliából a botránya miatt menekülni kényszerülő Greenwood is kezd magára találni. A Sevilla ellen egy gól és egy gólpassz került a neve mellé.

A Getafénak egyelőre nem megy túl jól idegenben, a Sevilla elleni találkozó volt az első győzelmük ebben az idényben...

 

La Liga 18. forduló

Atletico Madrid - Getafe

2023.12.19., Kedd 21:30

Játékvezető: José Munuera