Maddison és Van de Ven sem játszhat már idén

Súlyosabb a sérülésük, mint elsőre gondolták, alapemberek dőltek ki a Tottenhamnél

 

A pénteki sajtótájékoztatón Ange Postecoglou több játékos állapotáról is frissítést adott, ami alapján úgy gondolhatják a Tottenham drukkerek, igen nehéz időszak elé néznek.

 

A Chelsea elleni viharos mérkőzés a két piros lap mellett a sérülésekről is szólt, így piros lap miatt két alapember, míg sérülés miatt újabb két alapembert veszíthet el hosszabb időszakra a Tottenham. Romero és Udogie piros lap miatt eltiltás elé néz, míg Maddison és Micky van de Ven hosszabb kihagyásra készülhet sérülés miatt.

A fiatal holland védő, Micky van de Ven combizom-sérülést szenvedett, idén már nem valószínű, hogy pályára léphet. Az edző jelezte, pontos visszatérést nem tud mondani vele kapcsolatban, de csak az új évre várják a visszatérését, hónapokat kell kihagynia.

Van de Ven-nek már a Wolfsburg játékosaként is volt egy komolyabb combizom-sérülése, akkor is hónapokat kellett kihagynia.

James Maddison bokasérülést szenvedett, őt elsőre még behívták az angol válogatottba, de péntekre jött a hír, hogy sérülés miatt kikerült a keretből. Azóta Ange Postecoglou további részleteket árult el, ami úgyszintén nem biztató a klub számára. A vizsgálatok szerint súlyosabb bokasérülése van, ő is valószínűleg csak jövőre, az új évben léphet pályára.

A két játékos sérülése azért is érinti komolyan a klubot, mert Van de Ven-nel lett stabil a védelem, míg Maddison hozta a váratlant a támadások során. Természetesen majd hamarosan választ kapnak a klubért aggódók, mit is jelent a játékban a hiányuk. Szombaton a Wolves - Tottenham mérkőzéssel kezdődik az új forduló.

De nem csak ők fognak hiányozni, hanem Richarlison is, aki átesett a lágyékműtéten. A brazil válogatott támadóról Ange Postecoglou elismerte, egész idényben hátráltatta a sérülés, a válogatott szünet pedig lehetőséget adott, hogy meglépjék a műtétet. Várhatóan négy hetet kell kihagynia.

Viszont a jó hír, Ben Davies felépült a sérüléséből, hétvégén bevethető lesz. Ez azt jelenti, hogy a piros lap miatt eltiltott Udogie helyén vérbeli bal oldalon bevethető védő kezdhet, nem feltétlenül a jobb oldali védőnek, Emerson Royalnak kell betölteni az űrt.