Győzelem Montenegró ellen, csoportelsőként jutott ki az Eb-re a magyar válogatott

Magyarország - Montenegró 3-1 (fotó: MTI/Kovács Tamás)
A magyar válogatott 3-1-re nyert Montenegró ellen. Szoboszlai kettőt, Nagy Ádám egyet lőtt (fotó: MTI/Kovács Tamás)

Szoboszlai vezérletével fordított és nyert Montenegró ellen a magyar válogatott. Csoportelsőként jutott ki a válogatott a németországi 2024-es Európa-bajnokságra

 

 

A magyar válogatott végig uralta a mérkőzést Montenegró ellen, de a vezetést a vendégek szerezték meg az első félidőben. A második félidőben viszont sebességben is feljebb kapcsolt a csapat, valamint Szoboszlai két góllal és egy gólpassznak felérő szabadrúgással győzelemre vezette a válogatottat.

 

Az első félidőben többet tartotta a labdát a magyar válogatott, mint a vendégek, de kaput nem talált a csapat, több kísérlet is volt rá, de jól blokkoltak a montenegrói védők, Mijatovicnak nem volt dolga. A vezetést a 36. percben Rubezic szerezte meg Montenegró számára. A tizenhatosra beívelt labdát Nagy Zsolt fejelte fel, Jovetic csapott le rá, középre fejelte azt, Rubezic pedig két méterről a kapu bal oldalába fejelt.

A második félidőre cserélt Marco Rossi, és bejött Nego valamint Kalmár, amivel támadóbbá és labdabiztosabbá vált a csapat.

Az 58. percben kapust kellett cserélnie Montenegrónak. Az első félidőben rúgást kapó Mijatovic a másodikban egy kirúgásnál sérült meg, ahogy elrúgta a labdát, rögtön a jobb combjához kapott a korábban Magyarországon is védő kapus.

A 66. percben Szoboszlai Dominik a jobb oldalról tört be a tizenhatoson belülre, kicselezve két védőt, majd újabb kettő között kilőtte jobbal a hosszú jobb alsót.

A 68. percben Ádám Martin nagyszerű labdájával lépett ki a tizenhatos bal oldalán Szoboszlai és ballal a kapu bal oldalába lőtt.

A fordítás után sem állt le a magyar válogatott, de a montenegrói sem, hiszen a továbbjutásért nekik győzniük kellett volna. Dibusz több nagy védéssel segítette a csapatot megtartani az előnyt, a hajrában egy támadásnál négyszer is védenie kellett.

A ráadás perceiben egy kontra végén szabálytalankodtak a tizenhatos vonala előtt nem sokkal Szoboszlaival. A szabadrúgást a sértett végezte el. Jól lőtte meg a labdát, a kapu bal oldala felé tartott, de a kapus védeni tudott. Djukic megfogni nem tudta a labdát, csak ütni, a kipattanóra Nagy Ádám érkezett, aki kapásból a kapura küldte, a lepattanó labda a kapuban kötött ki, és végleg lezárta a mérkőzést.

A selejtezők utolsó fordulójában a magyar válogatott 3-1-re nyert Montenegró ellen. Megérdemelt győzelmet aratott a csapat, megint nagyot küzdöttek a játékosok a három pontért.

A selejtező csoportot vereség nélkül játszotta végig a csapat, idén nem szenvedett vereséget a Rossi irányította válogatott, ezzel Európában a leghosszabb veretlenségi sorozatot futja éppen.

 

TABELLA

EB-SELEJTEZŐ, 10. FORDULÓ

2023.11.19., VASÁRNAP 15:00

MAGYARORSZÁG - MONTENEGRÓ 3-1

G.: Szoboszlai 66, 68, Nagy Ádám 90+3 ill., Rubezic 36

 

Magyarország: Dibusz - Balogh, Lang, Szalai A. - Bolla (Nego, 46.), Nagy Á. (Szuhodovszki, 90+4.), Styles (Horváth K., 64.), Nagy Zs. - Gazdag (Kalmár, 46.), Szoboszlai - Ádám (Németh A., 78.)

Montenegró: Mijatovic (Djukic, 58.) - Rubezic (Raickovic, 76.), Savic, Vujacic - Vesovic (M. Vukcevic, 55.), Jankovic (Radulovic, 70.), Kuc, Camaj (Krstovic, 70.), A. Vukcevic - Osmajic, Jovetic