Elképesztően nehéz csoportot is kaphat az EB-n a válogatott

Nagyon nehéz csoport is létrejöhet a 2024-es Eb-n a magyar válogatott számára, izgalmas lesz a sorsolás

 

2023. december 2-án rendezik a 2024-es Eb-re a csoportok sorsolását Hamburgban. Már majdnem kész a teljes beosztás a kalapoknál, amikből kisorsolják a válogatottakat. A magyar válogatott a második kalapból várja a sorsolást, és elképesztően nehéz csoportba is kerülhet, hiszen az olasz és a szerb válogatott például csak a negyedik kalapba kerültek.

 

A sorsolásnál 4 kalapból fogják kihúzni a válogatottakat. Egy csoportba 1-1 válogatott kerül majd a 4 kalapból. Az 1-esben a legerősebbnek számító válogatottak kerültek, míg a 4-esbe az eredményeik alapján a leggyengébbek, akik kijutottak az Eb-re. Elmondható, hogy nagyon gyenge ellenfelet már nem lehet kapni, de azért tapasztaltuk, hogy a szerbek milyen erőt képviselnek, az olaszok, pedig az olaszok, így komolyan megkavarhatják majd az erőviszonyokat az Európa-bajnokságon azzal, hogy a csoportjukba majd negyedikként kerülnek be..

 

Nézzük a már ismert kalapokat:

1-es kalap: Németország, Portugália, Franciaország, Spanyolország, Belgium, Anglia

2-es kalap: Magyarország, Törökország, Románia, Dánia, Albánia, Ausztria

3-as kalap: Hollandia, Skócia, Horvátország, Szlovénia, Szlovákia, Csehország

4-es kalap: Olaszország, Szerbia, Svájc és a pótselejtezőn majd bejutó három ország válogatottja.

 

A sorsolásig el lehet játszani, ki milyen csoportot szeretne a magyar válogatottnak, egy nagyon erőset, vagy inkább olyat, amiből könnyebb továbbjutni. Egy biztos, könnyű csoportot nem lesz könnyű összehozni.

Egy példa a nagyon erős csoportra, talán a legnehezebbre:

Franciaország, Magyarország, Hollandia, Olaszország

Egy példa az egy fokkal könnyebb csoportra:

Németország, Magyarország, Szlovénia, pótselejtezőn bejutó bármelyik válogatott

 

Egy biztos, a magyar válogatott a 2-es kalapból nem kaphat ellenfelet, így a törökök, a románok, a dánok, az albánok és az osztrákok sem lehetnek majd csoportellenfelek.