A Real Madrid hosszú távon gondolkodik

A Real Madrid hosszú távra meg akarja alapozni a sikereket

 

A Real Madrid az utóbbi két hétben négy fiatal kulcsjátékosával is hosszabbított, vagyis bejött az átigazolás szempontból a stílusváltás.

 

Nem olyan régen, bár sokaknak már jó régen volt, a Real Madrid még a galaktikusokról szólt, majd jött a Bale - Benzema - Cristiano Ronaldo időszak, és az átigazolási árak elszállása után a Real Madrid irányt váltott és a fiatalok közül válogat, a legjobbakat akarja felépíteni, madridistákat, akik szívüket kiteszik a klubjukért. Ahogy megszokhattuk, a Real Madrid nem csak a spanyolok közül válogat, hanem külföldről is.

Az utóbbi években a brazil piac volt kiemelkedő a számukra, hiszen azért nem kevés pénzért, de még mindig jóval 1-200 millió euró alatt érkezett Vini Jr, Rodrygo és majd a még távolabbi jövő, Endrick. Valamint francia gyöngyszemek, mint Camavinga, vagy Tchouameni. De a sort még az uruguayi Fede Valverdével kezdték, és most nyáron érkezett az angol Bellingham és a török Güler.

Az utóbbi szűk két hétben négy fiatal is hosszabbított. Fede Valverde és Camavinga 2029-ig írt alá, míg Vinicius Junior 2027-ig, Rodrygo pedig 2028-ig. Ráadásul mindezt úgy, hogy mind a négy játékos már rutinos, rengeteg mérkőzéssel a lábában. Vini Jr. 23 éves, Rodrygo 22, Arda Güler 18 éves, Bellingham 20, Camavinga 21, Tchouameni 23.

Míg a nyáron érkező Bellingham és Güler is 2029-ig szóló szerződést kapott még a nyáron, vagyis nem lehet azt mondani, hogy ne nézne szép jövő elé a spanyol klub.

És a keretben a fiatalabbak közé sorolható még Militao a 25 évével, Fran Garcia is csak 24, akár Brahim Diaz.

De a 19 éves Nico Paz is ott dörömböl az első csapat kapuján, vagyis a Castillából is beverekedheti magát még játékos az első keretbe. Bár azt tapasztalni, nem egyszerű feladat mostanában a Castillából feljutni a Real Madridba, és ott meg is maradni.