A Real Madrid, a Bayern, az Inter, és a Real Sociedad is továbbjutott

Négy forduló után, már hatan mondhatják el magukról, továbbjutottak a Bajnokok Ligája csoportkörből

 

 

Lejátszották a Bajnokok Ligája csoportkör negyedik fordulóját, kedden a Manchester City és Leipzig harcolta ki a továbbjutást, szerdán pedig a Real Madrid, a Bayern München, az Inter és a Real Sociedad.

 

A-csoport

A Bayern München 2-1-re megverte a Galatasarayt, a bajorok Harry Kane két góljával nyertek, ezzel természetesen az angol gólvágó a mérkőzés embere címet is kiérdemelte. Kane már 25 gólnál jár a BL-ben, az angolok közül csak Sterling és Rooney előzik meg, előbbi 27 gólnál jár, utóbbi pedig 30-ig jutott.

A Bayern eddig 100%-os utána viszont még semmit nem tudtak eldönteni a többiek. A Köbenhavn 4-3-ra megverte a Manchester Unitedet egy őrült mérkőzésen, büntetők, kiállítás fordítások, dráma, és dán győzelem, aminek köszönhetően az angolok a csoport utolsó helyére csúsztak vissza. A mérkőzés győztes gólját a 17 éves és 358 napos Bardghji szerezte.

B-csoport

Az Arsenal a Sevilla legyőzésével nagyot lépett a továbbjutás felé, de még nem mondhatják el magukról, hogy megvan a továbbjutás. A mérkőzés embere a gólt is szerző Saka lett.

A csoport másik mérkőzésén a PSV nyert a Lens ellen, egy 15 mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatot szakítottak meg a hollandok a BL-ben. A csoport utolsója egyelőre a Sevilla.

C-csoport

A Napoli nem bírt az Union Berlinnel, 1-1 lett a vége. Viszont az egy pontnak is köszönhetően nagyot léptek a továbbjutás felé, mivel a csoport másik mérkőzésén a Real Madrid nyerni tudott a Braga ellen.

A Real Madrid 3-0-ra nyert a Braga ellen, ezzel eldőlt, hogy továbbjutnak a csoportból. Pedig izgalmasan indult számukra a mérkőzés, hiszen a bemelegítés során megsérült Kepa, de a helyére beugró Lunin az ötödik percben büntetőt fogott, majd Brahim Diaz nagyszerű játékának is köszönhetően végül simán nyertek a spanyolok. A mérkőzés embere Rodrygo lett, aki láthatóan jobban érezte magát a három támadós felállásban.

D-csoport

A Real Sociedad máris kiharcolta a továbbjutást, 3-1-re verték a Benficát. 22 perc alatt eldöntötték a mérkőzést, majd még büntetőt is hibáztak. A mérkőzés embere Mikel Oyarzabal lett.

A csoport másik mérkőzésén az Inter a Salzburg otthonában tudott nyerni Lautaro Martínez által értékesített büntetővel. A győzelemmel az olaszok is továbbjutottak már a csoportból. A Real Sociedad és az Inter is 10 pontos.

 

A BL 4. fordulójának eredményei, gólszerzői