A ráadás 8. percében lőtt bombagóllal nyert a Ferencváros a Cukaricki ellen

Nagyon küzdelmes mérkőzésen sikerült fordítania és nyerni a Konferencia Ligában a Ferencvárosnak a Cukaricki ellen

 

A csoport leggyengébbnek számító csapat ideiglenes otthonából sikerült három ponttal távoznia a Ferencvárosnak. Vagyis a továbbjutás szempontjából papírforma eredmény született, de azért valljuk be, igen küzdelmes mérkőzésen sikerült kiharcolni a három pontot.

 

A 11. percben Adzic egy gyönyörű emeléssel szerezte meg a vezetést a Cukarickinek. A gól gyorsan meghatározta a mérkőzés képét, mert a szerbek betömörültek a tizenhatosuknál és kontrákra építettek, a Fradi pedig ötlettelenül, pontatlanul játszott a mérkőzés nagy részében.

A második félidőre Stankovic hármat is cserélt, majd a végére már lényegében öt támadó volt elől, és szinte reménytelen helyzetből, de sikerült a fordítás.

A 83. percben Katona passzolt a tizenhatos jobb oldalán laposan középre, Zachariassen valahogy belekapott még a labdába és az ötös előteréből a kapu jobb oldalába lőtt.

A 90+8. percben, az utolsó pillanatokban, az előreívelt labdát Pesic tudta a védője szorításában átvenni, majd fordulásból a jobb felsőbe lőni.

A bekapott gól után elszabadultak a hazai indulatok, érthetően nehezen dolgozták fel a vereséget.

A csoport másik mérkőzésén a Fiorentina tudott hátrányból fordítani a Genk ellen, így az olaszok maradtak az első helyen, míg a Ferencváros a másodikon. Az utolsó fordulóban a Fiorentina ellen kell kiharcolni a továbbjutást.

 

EURÓPA KONFERENCIA LIGA, F-CSOPORT, 5. FORDULÓ

2023.11.30., CSÜTÖRTÖK 21:00

CUKARICKI - FERENCVÁROS 1-2

G.: Adzic 11 ill., Zachariassen 83, Pesic 90+8

Cukaricki: Filipovic - Stankovic, Subotic, Kovacevic - Tosic, Sissoko, Kovac (Jovanovic, 85.), Ivanovic, Miladinovic (Singh, 81.) - Adzic (Nikcevic, 71.), Cvetkovic (Adetunji, 85.)

Ferencváros: Dibusz - Makreckis (Lisztes, 46.), Cissé, Abena (Besic, 69.), Ramírez (Civic, 46.) - Sigér (Botka, 46.), Zachariassen, Abu Fani - Marquinhos, Pesic, Traoré (Katona, 49.)