Varga Barnabás hetekre kidőlt

Varga Barnabás sérülés miatt hetekre kidőlt, ezt a Ferencváros és a válogatott is megérezheti

 

Varga Barnabás a Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzésen sérült meg, utólag kiderült, combizomsérülést szenvedett, ami miatt hetekre nem lesz bevethető.

 

Varga Barnabás az európai labdarúgás egyik legjobb formájában lévő játékosa volt a sérüléséig, a klubjában ebben az idényben 19 mérkőzésen 17 gólt lőtt és mellette 7 gólpasszal segítette a csapatát. Ráadásul a válogatottban is potyogtatta a gólokat, így mondható, komoly hiányzója lesz a klubjának és a válogatottnak is.

A Ferencváros csütörtök este a Genk otthonában lép pályára, nem lesz bevethető Varga, a helyén várhatóan Pesic kap majd lehetőséget a bizonyításra. A szerb támadó kezd játékba lendülni, bár egyelőre rengeteg helyzetet elpuskáz, még érezhető rajta a sérülés miatti kihagyás okozta játékhiány. De nagyon fontos, hogy képes helyzetbe kerülni, ami mindig jó jel egy csatár esetében.

Varga nagy valószínűséggel a novemberi Eb-selejtezőkön sem lesz bevethető, ami a válogatottnak sem jó hír, hiszen nem csak a klubjában, hanem a magyar válogatottban is gólokkal vette ki a részét a jó eredményekből, valamint a játéka is fontos volt a csapatnak. A magyar válogatott még nem jutott ki az 2024-es EB-re, így fontos találkozók várnak a csapatra.

A magyar válogatott előbb november 16-án Bulgáriában lép pályára, majd 19-én Montenegrót fogadja.

A Ferencváros a Genk elleni idegenbeli mérkőzés után az Újpestet fogadja.

A lényeg, Varga gyógyuljon meg minél előbb, de a visszatérését nem érdemes siettetni, hosszú még az idény.