Tonali és Zaniolo bajban? Ügyészségi vizsgálat miatt távoztak az olasz válogatott táborából

Tovább gyűrűzik az olasz játékosokat érintő fogadási botrány. A Juventus játékosa után újabb két olasz játékost vizsgálják.

 

Az Olasz Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy Sandro Tonali és Nicolo Zaniolo is távozott az olasz válogatott edzőtáborából, ugyanis érintettek az ügyészség vizsgálatában, ezért nincsenek olyan állapotban, hogy a válogatott mérkőzésére koncentráljanak.

 

A szövetség nem jelezte pontosan, mit is vizsgál az ügyészség, de az olasz ANSA hírügynökség értesülése szerint a vizsgálat az utóbbi napokban kirobbant fogadási botránnyal lehet kapcsolatos.

A héten kiderült, hogy nyomozást indítottak Nicolo Fagioli ellen. A Juventus 22 éves középpályása a vádak szerint különféle személyazonosságokat használt fel fogadásokra.

Valószínűleg fogadási botránnyal kapcsolatosan vizsgálják Zaniolót és Tonalit is. A vizsgálat miatt elengedték őket az edzőtáborból, mivel nincsenek olyan állapotban, hogy százszázalékosan a válogatottra tudjanak koncentrálni. A szövetség ezért visszaengedte a két játékost a klubjaikhoz.

Zaniolo az Aston Villa játékosa lett az idény elején, míg Tonali a Milantól érkezett a Newcastle Unitedhez.

Olaszország az Eb-selejtezőkön előbb szombaton Máltát fogadja, majd szerdán Angliával játszik.