Nagyot játszott a Fradi, a ráadásban mentett pontot a Fiorentina

Meglepte a Ferencváros a Fiorentinát, de az olaszok bírták jobban a végét

 

Az Európa Konferencia Liga csoportkör második fordulójában a Ferencváros a Fiorentinához látogatott, és sokáig úgy tűnt, akár sima győzelem is lehet a vége, de a magyar bajnoki címvédő az utolsó fél órára elfáradt, az olaszok beszorították a vendégeiket a tizenhatos elé, és sikerült az egyenlítés kétgólos hátrányból.

 

Fiorentina - Ferencváros 2-2-vel végződő mérkőzés góljai

A 25. percben Zachariassen indított a jobb oldalon Ben Romdhane-t a jobb oldalon, aki gyönyörűen tette vissza laposan a labdát, amire Varga érkezett és tíz méterről a kapu jobb oldalába lőtt. (0-1)

Az 50. percben Abu Fani szögletéből Cissé fejelt öt méterről a felső léc alá (0-2)

A 67. percben Parisi balról elvégzett szabadrúgásából Barak fejesével szépített a firenzei csapat. (1-2)

A 90+4. percben Ikoné lőtt közelről a kapuba (2-2)

 

Mind a két oldalon volt egy fontos videóbírós döntés, a második félidő elején les miatt vonták vissza a ferencvárosi büntetőt, míg a szépítés után lesről passzolták tovább Gonzáleznek a labdát, aki így érvénytelen gólt szerzett.

Még 0-2-nél lőtt egy kapufát a Ferencváros, valamint az utolsó fél órában, mikor már teljesen beszorult a magyar csapat a kapuja elé, Pesic egyedül mehetett Owusu labdájával a kapura, de a Terracianóba lőtte a labdát. Vagyis hiába záporoztak a lövések a hajrában a ferencvárosi kapura, meg lett volna a lehetőség az újabb magyar gólra is.

A döntetlen a mérkőzés összképe alapján igazságosnak tűnik, mind a két oldalon voltak bőven lehetőséget. A Ferencváros hatvan percen keresztül tudta uralni a mérkőzést, utána láthatóan elfáradtak, míg a hazaiak cseréi jól léptek játékba, új energiát adtak a csapatuknak.

A döntetlennel is maradt a csoport élén a Ferencváros, a másik mérkőzésen a Genk nyerni tudott a Cukaricki ellen.

A Konferencia Liga további eredményei

 

EURÓPA KONFERENCIA LIGA 2023/24

CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

2023.10.05., CSÜTÖRTÖK     KEZDÉS
FIORENTINA

Barák 66

Ikoné 90+3
2-2 FERENCVÁROS

Varga B. 25

Cissé 50
21:00

 

Fiorentina: Terraciano - Kayode, Martínez Quarta, Ranieri, Biraghi (Parisi, a szünetben) - Bonaventura (Ikone, 79.), López (Arthur Melo, 60.), Mandragora (Barak, 60.) - González, Beltrán, Sottil (Kouame, 60.)

Ferencváros: Dibusz - Makreckis, S. Mmaee, Cissé, Ramírez - Ben Romdhane (Owusu, 67.), Sigér - Marquinhos (Civic, 82.), Abu Fani (Besic, 67.), Zachariassen (Abena, 88.) - Varga B. (Pesic, 82.)