Meglepő vereségek a Bajnokok Ligája második forduló első játéknapján

Meglepő eredmények is születtek a Bajnokok Ligája csoportkör második fordulójában, nem az angol csapatok napja volt a keddi

 

Kedden nyolc mérkőzést rendeztek a tizenhatból, két kiemelten meglepő eredmény is született, bár a formát figyelve leginkább egy számított igazán meglepetésnek.

 

A Manchester United a Galatasarayt fogadta, de végül nem tudtak nyerni a törökök ellen az angolok. Ten Hag csapata nincs jó formában, ennek ellenére jól kezdték a mérkőzést, hiszen Höjlund fejese révén vezetést szereztek már a tizenhetedik percben. De a Manchester Unitedet jól ismerő Zaha révén egyenlítettek a törökök. Davinson Sánchez előreívelt labdájáért küzdött meg Zaha a védőjével, Dalot nem tudta elnyomni a támadót, aki estében a kapuba lőtt. Höjlund a 67. percben a félpályáról indulva lőtt gólt, újra vezetést szereztek az angolok, de négy perccel később újra egyenlítettek a vendégek, Kerem Aktürkoglu góljával lett 2-2.

Majd jöttek az újabb fordulatos percek: Casemiro a 77. percben megkapta a második sárgáját, míg Icardi büntetőt hibázott, de három perccel később már nehezebb helyzetben nem rontott.

A mérkőzés egyik legfontosabb jelenete történt a 77. percben, hátul passzolgatott a Manchester United, Onana eladta a labdát, a csereként lehetőséget kapó Mertens csapott le a labdára, Casemiro pedig nagyot futva próbálta utolérni a belga játékost, de csak szabálytalanul tudott becsúszni, Mertens jól helyezkedett, és átesett a brazil lábán. Icardi viszont a jobb kapufa mellé lőtte a labdát, kimaradt a büntető, de nem kellett sokáig szomorkodnia a gólvágónak.

A 81. percben Amrabat előreívelt labdáját fejelte vissza Davinson Sánchez úgy, hogy abból Icardi léphetett ki és törhetett a védőkkel a háta mögött a kapura. A kijövő Onana felett pedig gyönyörűen emelt a kapuba az argentin támadó.

A Manchester United végül fordulatos mérkőzésen maradt alul a Galatasaray ellen. Míg a keddi játéknap másik angol érdekeltségű csapata is vereséget szenvedett. Az Arsenal a Lens otthonában kapott ki 2-1-re, ami viszont talán nagyobb meglepetés, mint a manchesteri fiaskó.

Talán még az Union Berlin veresége hazai pályán lehet meglepő, de a portugál csapatokat sosem szabad lesajnálni, a Braga 3-2-re nyert Berlinben.

A forduló eredményei:

A BL csoportkörének 2. fordulójának eredményei és gólszerzői