Elképesztő mérkőzésen újra legyőzte a magyar válogatott a szerbeket

Gyönyörű gólok, óriási küzdelem, lesgólok, kapufák, és a legfontosabb, magyar győzelem az Eb-selejtezőn

 

A G-csoport rangadóján a magyar válogatott fogadta a szerb válogatottat, és mint az első mérkőzésen, úgy a másodikon is nyerni tudott 2-1-re. A győzelemmel maradt a csoport élén a magyar csapat.

 

A 20. percben egy gyönyörű kontra végén Nego ment el a jobb oldalon, és okosan visszapasszolt a védőjéről elmozduló Vargának, aki hat méterről laposan a hosszú jobb alsóba lőtt.

A 33. percben szögletből egyenlítettek a vendégek, az ötösön tömörült a szerb csapat nagy része, végül Pavlovic csúsztatott fejjel a kapuba.

Nem sokáig örülhettek a szerbek, a következő támadásból újra a magyar válogatotté lett az előny.

Sallai Roland látványos mozdulattal vette át a labdát és jó húsz méterről a jobb felsőbe bombázott.

A második félidőben növekedett a szerb nyomás, gyorsan szereztek két gólt, de mind a kettő lesről született, majd volt egy támadáson belül két kapufájuk, de újabb gólt nem tudtak szerezni. De a magyar válogatott Varga révén fejelt egy felső kapufát, Bolla pedig kihagyott egy óriási ziccert, vagyis meg voltak a lehetőségek mind a két oldalon.

Kalmárt a mérkőzés lefújása után kiállította a játékvezető, megkapta második sárgáját, miután kakaskodott egyet a szerb kapussal.

A győzelemnek köszönhetően három pontra nőtt az előny a szerbek előtt, kedden pedig Litvániában akár az Eb-részvételt is kiharcolhatja a válogatott.

 

EURÓPA BAJNOKSÁG, SELEJTEZŐ

TABELLÁK

7. KÖR

2023.10.14., SZOMBAT     KEZDÉS
MAGYARORSZÁG

Varga B. 20

Sallai 34
2-1 SZERBIA

Pavlovic 33
20:45

 

MAGYARORSZÁG:

Dibusz - Fiola (Botka, 74.), Lang, Szalai A. - Nego (Bolla, 63.), Nagy Á., Styles (Kalmár Zs., 63.), Kerkez - Sallai R. (Kata, 74.), Szoboszlai - Varga B. (Ádám, 84.)

Szövetségi kapitány: Marco Rossi

 

SZERBIA: V. Milinkovics-Szavics - Erakovics (Tadics, 46.), Milenkovics, Pavlovics - Zsivkovics (Radonjics, 74.), Gudelj, Sz. Milinkovics-Szavics, Terzics (Kosztics, 46.) - Lukics, A. (Ratkov, 84.) Mitrovics, Gacsinovics (Djuricsics, 67.)

Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics