Bellingham gólokkal fordított és nyert a Real Madrid a Barcelona ellen

A Barcelona vendégeként tudott nyerni a Real Madrid az El Clásicón, pedig sokáig nem úgy nézett ki, van beleszólása a madridiaknak a mérkőzésbe

 

A spanyol bajnokság, a La Liga 11. fordulójának rangadóját Barcelonában rendezték, a katalánok fogadták az ősi rivális Real Madridot.

 

A mérkőzés képét két félidőre lehet bontani, az elsőt a Barcelona uralta, a másodikat pedig a Real Madrid. Az elsőben már a hatodik percben megszerezte a vezetést a Barcelona. A vendég védelem elképesztően elaludt, Rüdiger és Carvajal egymásra várt, Gündogan betört a tizenhatoson belülre, a menteni igyekvő Alabáról visszapattant a középpályás elé, aki a kapuba lőtt.

Nem sokkal később Fermin López lövése a jobb kapufán csattant, de több gól nem született az első félidőben. Sőt a Real Madrid annyira gyengén játszott, hogy kaput találó lövése sem volt a vendégeknek.

Aztán a második félidőbe belenyúlt Ancelotti, az 52. percben levette a pályáról a halovány Mendyt, helyére Camavinga érkezett, akivel felgyorsult a játék a bal szélen is, majd a 63. percben bejött Joselu Rodrygo helyére, Modric pedig Kroost váltotta. Modric ezzel rekorder lett, a legidősebb madridi játékos, aki pályára lépett El Clásicón.

A cseréknek köszönhetően enyhén szerkezetet is változtatott a Real Madrid, már nem csak két támadóval próbálkozott erőtlenül gólt szerezni, hanem átálltak egy az előző idényre hajazó háromtámadós játékra, Valverde többször becsatlakozott a támadásokhoz a jobb szélen, középre egy erősebb játékos érkezett Joselu személyében, a balon pedig Vinicius Junior hozta a szokásosat.

A 67. percben Tchouameni eresztett meg egy löketet 18 méterről, de Ter Stegen ekkor még védeni tudott.

A 68. percben viszont már nem, Bellinghan 22 méterről kilőtte a bal felsőt, a labda takarásból érkezett, a német kapus csak beleérni tudott, védeni már nem.

Az egyenlítés végleg felhozta a Real Madridot, többet támadott, több kapura lövésük lett, mint a Barcelonának, majd a végén még a győztes gólt is megszerezték. A jobbról belőtt labdát Modric próbálta lekezelni, de tovább pattant a labda az ötösön belülre, Bellingham mindenkit megelőzve lőtt a kapuba, a labda Ter Stegen lábai között kötött ki a kapuba.

Amilyen jól kezdte a Barcelona a mérkőzést, annyira elfáradt a végére, a cserék sem ültek annyira, több sérülésből visszatérő játékossal próbált frissíteni Xavi. A pontmentésre ugyan volt lehetősége még a katalánoknak is, de a második félidő egyértelműen a vendégeké volt.

Modricnak ez a találkozó volt az 500. mérkőzése a Real Madrid színeiben.

Míg Yamal lett a legfiatalabb Barcelona játékos az El Clásicók során, 16 évesen és 107 naposan lépett pályára. Elképesztő, mekkora ígéret a katalánok fiatalja.

 

SPANYOLORSZÁG

LA LIGA, 2023/24

TABELLA

11. FORDULÓ

 

2023.10.28., SZOMBAT     KEZDÉS
BARCELONA

Gündogan 6
1-2 REAL MADRID

Bellingham 68, 90+2
16:15

 

Barcelona: Ter Stegen - R. Araújo, Christensen, I. Martínez, A. Baldé - Gündogan, Fermín López (Romeu, 72.), Gavi - Cancelo (Yamal, 77.), Ferran Torres (Lewandowski, 61.), Joao Félix (Raphinha, 77.)

Vezetőedző: Xavi Hernandez

Real Madrid: Kepa - Carvajal, Rüdiger, Alaba, F. Mendy (Camavinga, 52.) - Valverde, Tchouaméni, Kroos (Modric, 63.) - Bellingham - Rodrygo (Joselu, 63.), Vinícius Júnior (Lucas Vázquez, 90+5.)

Vezetőedző: Carlo Ancelotti