Aranylabda: Messi nyolcadik alkalommal nyerte el a díjat

Lionel Messi nyolcadik alkalommal hódította el az Aranylabda trófeát, a női Aranylabdát Aitana Bonmatí nyerte

 

Messi 36 éves korában nyolcadik alkalommal lett az év legjobb játékosának választva a France Football magazin gáláján. A nőknél pedig a spanyol válogatottal világbajnok Barcelona játékos, Aitana Bonmatí kapta a megtisztelő díjat.

 

Messi az argentin válogatottal ebben az idényben jutott el a csúcsra, világbajnoki címre vezette Argentínát. A Barcelona korábbi, majd a PSG-től távozó, jelenleg az Inter Miami játékosa nyolcadik alkalommal hódította el a díjat. A második helyen Erling Haaland, a harmadikon Kylian Mbappé végzett. A top10-ben a további sorrend: Kevin De Bruyne, Rodri, Vini Jr., Julián Alvarez, Victor Osimhen, Bernardo Silva és Luka Modric.

Vagyis a top10-be a Manchester City négy játékost is adott, a Real Madrid kettőt.

A legjobb 21 éven aluli labdarúgóknak járó Kopa-trófeát az angol Jude Bellingham nyerte, aki jelenleg a Real Madrid labdarúgója.

A legjobb kapusnak járó Jasin-díjat Emiliano Martínez nyerte, aki szintén világbajnok lett Argentínával, jelenleg az Aston Villa játékosa.

A legjobb csatárnak járó Gerd Müller-díjat Erling Haaland kapta, aki 56 találatig jutott, ráadásul az idényben triplázott a csapatával, ugyanis a Manchester Cityvel a Bajnokok Ligája mellett, megnyerte a Premier League-t és az FA Kupát is.

Vinicius Junior, a brazil válogatott és a Real Madrid játékosa, a szociális és jótékonysági tevékenysége miatt kapta a Sócrates-díjat.