Szerinted ki a jobb kapus: Ramsdale vagy Raya?

Az Arsenal-nál kapuskérdés van, szerinted ki a jobb kapus: Ramsdale vagy Raya?

 

A nyár egyik megosztó átigazolása volt David Raya szerződtetése. Az Arsenal egy hasonló képességű kapust igazolt, mint Aaron Ramsdale.

 

Persze ki lehet mutatni statisztikai különbségeket, és a megérzések alapján is el lehet dönteni, ki a jobb kapus. De olyankor nehezen fogadja el az ilyen igazolást még a szurkoló is, amikor egy az előző idény sikereiben tevékenyen résztvevő kapus kerül hátrányba.

Arteta az igazolás előtt jelezte, rotálni fogja a kapusait.

Egyelőre Ramsdale úgy érzi, kiszorult a kezdőből, és a hírek szerint a minél előbbi távozásban gondolkodik, már csak a válogatott miatt is.

Közben David Raya egyre többet véd, a Tottenham ellen is az egyelőre kölcsönben a klubnál lévő kapus védett. És, ha nagyon szigorúak akarnánk lenni, akkor az első bekapott gólnál a bizonytalansága is közrejátszott abban, hogy a Tottenham egyenlíteni tudott.

A kapuskérdés mindig is bonyolult helyzet. Az egész csapatnak biztonságot ad egy magabiztos kapus, de mi van akkor, ha két hasonló képességű kapus inkább bizonytalanságot szül. Egy biztos, egyelőre a védelemnek meg kell szoknia Rayát. De azt is meg kell szoknia, ha újra Ramsdale állna a kapuban.

Természetesen az is egy érthető döntés Arteta részéről, mi van akkor, ha az elsőszámú kapus lesérül, és helyére a fontos mérkőzéseken nem tud top kapust a pályára küldeni.

 

Szerinted ki a jobb kapus? Az alábbi linken érhető el a szavazás:

Ki a jobb kapus: Raya vagy Ramsdale?