Szerinted ki fog védeni: Ramsdale vagy Raya?

Az Arsenal hamarosan bejelenti David Raya szerződtetését, ki lesz az elsőszámú kapus?

 

Az Arsenel szerződteti David Rayát a Brentfordtól, nagyjából 30 millió font lehet az átigazolási összeg. Meglepő húzás a londoni klubtól. Vajon jól fognak kijönni a versenyhelyzetből a kapusok?

 

Az Arsenal egyik erőssége volt Aaron Ramsdale a 2022/23-as szezonban, rengeteget köszönhetett a védéseinek a csapat, amely sokáig harcban volt a bajnoki címért.

Az új szezonra viszont úgy tűnik, Mikel Arteta nem akarja, hogy a fiatal kapus elkényelmesedjen, komoly vetélytársat hoz a nyakára.

Sőt elképzelhető, hogy idén nem lesz kinevezett első számú kapusa az Arsenalnak? Ezt azért nehéz elképzelni. Hiszen Ramsdale régebb óta van együtt a csapattal, így az idény elején, ha nincs sérülés, akkor szinte biztosan ő fog védeni. Viszont egyértelműen meg kell küzdenie a helyéért, mert Raya sem akárki.

Raya szerződése jövőre lejárt volna a Brentfordnál, és nem készült hosszabbítani, így nem meglepő a klubváltás. Sokáig úgy tűnt, hogy a Tottenham lesz a befutó a spanyol kapusnál, de végül az olasz válogatott Vicariót választottak. Így a Brentford nagy nyomás alá kerülhetett volna, ha nincs további komoly érdeklődő a kapusuk iránt. Kisebb meglepetésre az Arsenal lesz a befutó. Egy olyan csapat, amellyel kapcsolatban nem gondoltuk volna, hogy kapusgondokkal küzdene, ezért meglepő, hogy ilyen minőségű kapust szerződtetnek második számú kapusnak. Már, ha második számú kapusnak érkezik, amit nehéz elhinni, vagyis küzdeni fog a helyéért.

Raya számára is merész húzás, hiszen a Premier League utóbbi szezonjának egyik legjobb kapusáról van szó, aki bevállalja azt is, hogy akár a kispadra szorul ebben az idényben. Persze nem kell félteni, mert biztosan nem feltartott kézzel, vagy jelen esetben leengedett kézzel érkezik az új klubjához.

Inkább Mikel Artetának van feladva a lecke, két kiváló kapus közül döntse el, hogy éppen ki az, aki bevethető. Érdekes lesz az is, milyen könnyen fogják megszokni a csapattársak a variálást.

Persze az is lehet, hogy alapvetően az egyik kapus inkább a bajnokságban fog több lehetőséget kapni, a másik pedig a kupákban.

Ha Arteta le tudja menedzselni ezt a helyzetet úgy, hogy mind a két kapus jó formában marad egész idény során, akkor természetesen óriási igazolás lesz Raya, mert két hasonlóan erős kapussal vágnak neki az idénynek. Raya érkezése azt jelenti egy kapussérülés nem fog minőségbeli romlást okozni a csapatnak.

Az idény egyik nagy kérdése lesz majd, ki fogja védeni az Arsenal kapuját, Ramsdale vagy Raya?