Neymar az Al-Hilal játékosa, hivatalos

Neymar is a szaúdi bajnokságban folytatja, újabb sztár igazolt Szaúd-Arábiába

 

A szaúdi klubok idén komolyan gondolták az erősítést, Cristiano Ronaldo tavalyi érkezése megnyitotta több ismert játékos előtt is az utat, a legutóbbi igazolás Neymar, aki az Al-Hilalban folytatja.

 

Neymar hat idény után távozik a PSG-től. Arról a játékosról van szó, akinek a Barcelonából való átigazolása talán végleg elszabadította az átigazolási összegeket. Akkor a katari tulajdonba kerülő PSG 222 millió euróért vásárolta ki a csúcsformában lévő Neymart.

Az már más kérdés, hogy mennyire volt sikeres Neymar francia kalandja, mindenesetre elképesztően kedvező fizetéssel szerepelt a PSG-ben, amellyel végül nem sikerült felérnie a csúcsra, a Bajnokok Ligája győzelem nem volt elérhető a párizsi klub számára.

Az Al-Hilal az újabb állomás, a szaúdi klub állítólag 90 millió eurót fizet a játékosért, aki két évre szóló szerződést kötött. Évente 150 millió eurót kereshet, elképesztő. Ezen kívül állítólag további bónuszok üthetik a bankszámláját, győztes mérkőzések után, vagy Szaúd-Arábiát népszerűsítő közösségi médiás posztokért is félmilliós összeget kaphat.