Kane megmutatta, miért ragaszkodik érte a Tottenham, 5-1 a Shakhtar ellen

Harry Kane vezérletével nyerte meg a Shakhtar Donetsk elleni gálamérkőzést a Tottenham

 

Az utóbbi hetek egyik fő kérdése a Tottenhamnél, sikerül-e megtartani Harry Kane-t, vagy a Bayern München elviszi a londoni csapatkapitányt. Kane nem úgy viselkedett a Shakhtar elleni gálamérkőzésen, mint aki rosszul érzi magát a Tottenham új játékrendszerében, egymaga négyet lőtt az ukrán csapatnak.

 

A 38. percben Maddison buktatása miatt megítélt büntetőt lőtte Kane a bal alsóba. Még az első félidő vége előtt, a 45. percben Kelsy az ötösről fejelt a kapuba és döntetlennel mentek a felek a szünetre.

Az ötvenedik percben az angolok lemásolták az ukrán gólt, most Maddison tekert balról az ötösre, Kane pedig okosan a jobb alsóba fejelt.

Az 55. percben láthattuk, működik a magas letámadás, a visszaszerzett labdával gyorsan az ellenfél tizenhatosa elé került a Spurs. Höjbjerg fülelte le fejjel a labdát, Son szedte össze a labdát és azonnal továbbított Kulusevski felé, a svéd szélső adta az utolsó passzt, Kane pedig 10 méterről, középről a jobb alsóba lőtt.

A 79. percben Lo Celso indult meg középen, kitette balra Solomonnak, akinek a lövését ugyan védte a kapus, de a kipattanóra Kane csapott le és szerezte meg negyedik gólját.

A 90+4. percben Kulusevski tette be jobbról középre a labdát, Scarlett átvétele ugyan nem volt tökéletes, de ezzel éppen annyira pattant hátrább a labda, hogy arra ráfordulva, életerős lökettel küldje a kapu bal oldalába a labdát. Vagyis a Kane-t váltó fiatal támadó is eredményes volt.

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

2023.08.06., VASÁRNAP 15:00

TOTTENHAM - SHAKHTAR DONETSK 5-1

G.: Kane 38 (11-es), 50, 55, 79, Scarlett 90+4 ill., Kelsy 45