Ez a BL legkeményebb csoportja

A Newcastle United igen megkavarta a lapokat a BL csoportkörben, a szereplésük összehozta minden idők egyik legerősebb csoportját a Bajnokok Ligájában

 

Kisorsolták a Bajnokok Ligája 2023/24-es szezonjának a csoportjait, de már a sorsolás előtt lehetett tudni, lesz egy ultra kemény csoport, hiszen az angol újgazdag Newcastle Unitedet az Uefa együtthatók miatt csak a negyedik kalapból sorsolják.

 

És nem is kellett nagyot csalódni, mert az F-csoport igen erősre sikerült. Természetesen mindegyik csoport az, nem is illik mást mondani, de azért az F-csoport idén kiemelkedik.

Első körben kisorsolták az F-csoportba a Paris Saint-Germaint. Még ha éppen átalakulóban is van a párizsi klub, és távozott Messi valamint Neymar, ettől függetlenül nem véletlenül sorsolták ki a francia bajnokot az első kalapból.

A második körben a PSG megkapta a Dortmundot, amely tavaly csak az utolsó körben bukta a német bajnokságot.

Már ez a páros sem volt gyenge, erre ide érkezett a Milan, amely úgy tűnik, jól erősített a nyáron.

És akkor jött a negyedik kalapból a csapat, a Newcastle United. A lényeg: szinte az összes ellenfél a Szarkákat akarta elkerülni a negyedik kalapból, mert ugyan úgy tűnik, a leggyengébb kalapból érkező csapatról van szó, azért mégis a Premier League tavalyi negyedik helyezettje az angol klub. Ráadásul a világ leggazdagabb tulajdonosi háttérrel rendelkező klubja a Newcastle United, amely nem szórja feleslegesen top játékosokra a pénzt, hanem szisztematikusan építkezik. A játéka ritka kellemetlen, egyszerre erőfoci, de közben megfelelően keveredik a keret technikás játékosokkal. Egyelőre úgy tűnik, a Newcastle évről évre erősebb lesz, még annak ellenére is ez a helyzet, ha viszonylag rosszul kezdték az új idényt.

Az F-csoport igazi halálcsoport, mert nem lehet megmondani, ki lesz a biztos továbbjutó. Sőt az sem lenne meglepetés, ha a nemzetközi szinten viszonylag tapasztalatlan Newcastle akár csoportelsőként jutna tovább.