A Bayern és a Tottenham megegyezett az átigazolásról, Kane előtt a döntés

Közeledik a lezárása a nyár egyik nagy szappanoperájának, a Tottenham elfogadta a Bayern München ajánlatát, Harry Kane-nek kell eldöntenie, távozik vagy marad.

 

A Tottenham elfogadta a Bayern München ajánlatát, a német sajtó szerint 86 millió font fixen, további 14 millió különböző teljesítmény-bónuszok formájában érkezhet. Harry Kane klubot válthat már most nyáron, ha úgy dönt.

 

Mert egyelőre arról még nem érkeztek hírek, hogy Kane és a Bayern München megállapodott volna egymással. Viszont nagy a valószínűsége, a bajorok nem lettek volna annyira kitartóak, ha nem hisznek abban, hogy a játékos kész hozzájuk aláírni. Vagyis Kane előtt a nehéz döntés.

 

Miért fogadhatta el a Tottenham az ajánlatot?

A Tottenham egyértelműen meg akarta tartani Harry Kane-t, és továbbra is meg akarják tartani, annak ellenére, hogy elfogadták a Bayern ajánlatát.

Azért fogadhatták el, mert Kane szerződése a jövő nyáron lejár, és akkor akár ingyen távozhat a játékos egy Premier League riválishoz is. Na, ez az, amit semmiképpen sem szeretnének.

A hírek szerint a Tottenham próbál hosszabbítani a játékossal, de Kane egyelőre nem tett semmi arra utalót, hogy hosszabbítana. Persze kivéve azt nem, hogy a felkészülés során jól játszott, végig dolgozta a nyarat. De ez mindenképpen a saját érdeke még akkor is, ha távozik, hiszen egy formában lévő játékost igazolna le a Bayern.

A Tottenham szempontjából fontos tényező lehet az összeg is, 100 millió fontból, azért lehet gondolkodni a pótlásról, bár nagy valószínűséggel nem fognak találni azonnal olyan játékost, aki idényenként hoz 30 gól körül a Premier League-ben.

Egyébként, ha Kane maradna, és sikerül összehozni a BL indulást, akkor az is megéri a klubnak, mert óriási pénzek vannak a Bajnokok Ligája szereplésben is, szóval, ha Kane úgy dönt, marad, és jövőre ingyen eligazol, akkor az is egy elfogadható változat. Persze csapaton belül nem biztos, hogy jót tenne a hangulatnak, ha tudják, a csapatkapitány amúgy elvágyik onnan. A Spurs lényegében nem tehetett mást, mint hogy elfogadja a Bayern ajánlatát, és reménykedik abban, hogy a játékos jó szívvel mégis marad.

 

Mit kell mérlegelnie Kane-nek a Bayernbe igazolás esetén.

Kane-ről az az unalomig ismételt mém, hogy a világklasszis, aki sosem nyer semmit. A Bayernbe igazolás esetén szinte garantált, hogy megnyeri a Bundesligát, esetleg a német kupát, valamint játszhat a Bajnokok Ligájában, ráadásul egy olyan csapatban, amely esélyes arra, hogy megnyerje az európai top kupát, aztán onnan az út a klubvilágbajnoki cím felé is vezethet.

A fizetés is valószínűleg magasabb lesz, mint amit most keres, de azt is el kell ismerni, állítólag a Tottenham  duplázná hosszabbítás esetén a jelenlegi fizetését.

A bajorok 5 éves szerződést kínálnak egy 30 éves játékosnak.

Ezzel szemben van az, hogy Kane körülbelül két idény alatt megdönthetné a Premier League gólrekordot, amit Alan Shearer tart, amivel olyan egyéni trófeát nyerne, amit nagy valószínűséggel hosszú évekig meg sem fog közelíteni más támadó.

Vagyis mi lehet a fontosabb a számára? Egy gyengébb bajnokságban játszani és csapatcímeket nyerni, vagy csapatkapitányként maradni nevelőegyesületében, ahol már megdöntötte a klub történelmi gólrekordját, és nem mellesleg a világ egyik legerősebb bajnokságában játszhat.

A hátrány, a Tottenham új edzővel készül az új bajnokságra. Előny, az új edző egyértelműen a támadó focit preferálja, vagyis bőven lehet gólszerzési lehetősége és minél hamarabb megdönteni a PL rekordot.

Közben azt is mérlegelnie kell, hamarosan megszületik a negyedik gyermeke, vagyis hosszú távon gondolkodik, ha marad, ha vált. Nem véletlenül lehet érdekes számára a Bayern ajánlata, hiszen 30 évesen külföldi csapat ritkán ajánl öt évre szóló szerződést.

Kane eddig ragaszkodott Angliához, Londonhoz, és a döntésében biztosan fontos szerepet fog játszani a felesége is.

Hamarosan kiderül, mi lesz a döntés. Ha Kane ott lesz a hétvégi bajnoki rajton, akkor marad, ha nem, akkor távozik.

 

És röviden, miért fontos a Bayern számára ennyire Kane szerződtetése

Azért, mert jelenleg nem elérhető a számukra egy olyan világklasszis sem, mint Kane. A szerződtetésével rendeződnek a tavalyi gyenge támadójáték, és újra Bajnokok Ligája esélyes csapat alakulna a bajoroknál. Lewandowski nélkül szenvedtek és azt, hogy újra simább legyen az útjuk a győzelmek felé, minden pénzt megér. Ráadásul, a mai árakat figyelve, 100 millió font egy olyan komplex gólgyárosért, aki közelről, távolról, fejjel, lábbal is eredményes tud lenni, nem is drága, még akkor sem, ha már 30 éves. Ráadásul a gólszerzés mellett szeme van a labdáinak, így a társak is örömmel érkezhetnek a labdáira.