Vereséggel tért vissza az NB1-be a Diósgyőr

A Puskás Akadémia elvitte a pontokat a Diósgyőr otthonából

 

 

OTP Bank Liga, 1. forduló:

Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC 0-1

Miskolc, 7579 néző, v.: Berke

gólszerző: Slagveer (8.)

sárga lap: Vallejo (87.), Edomwonyi (87.), Gera (91.), illetve Corbu (1.), Szolnoki (58.), Maceiras (84.), Golla (93.)

Diósgyőri VTK: Sentic - Farkas, Szatmári, Bárdos, Stephen - Vallejo, Klimovics (Vancas, 63.), Holdampf (Bényei, 78.) - Lukács (Acolatse, 82.), Obounet (Gera, 63.), Kampecisz (Edomwonyi, 78.)

Puskás Akadémia FC: Markek - Szolnoki (Maceiras, 69.), Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill - Batik, Plsek - Corbu, Slagveer (Puljic, 79.), Levi (Komáromi, 69.) - Colley (Favorov, 79.)

 

A mérkőzés összefoglalója

Bár határozott támadó játékot ígért, mégis kissé megilletődötten kezdett az újonc Diósgyőr, ezt kihasználva pedig fölényben és veszélyesebben futballozott a felcsúti gárda, amelynek így tíz perc sem kellett a vezetés megszerzéséhez. A hazai védőknek többször gondot okozott Colley semlegesítése, ennek ellenére a PAFC nem tudta növelni az előnyét. A miskolciak a szünet előtti tíz percben tudták ráerőltetni az akaratukat a riválisra, de ez kevésnek bizonyult az egyenlítéshez.

A térfélcserét követően nem tudta folytatni a jó játékot a miskolci együttes, így ismét a vendégek akarata érvényesült. A Puskás Akadémia nemcsak kontrollálta a meccset, hanem még lehetőségei is voltak, egy ízben a piros-fehérek horvát kapusa védett, később pedig a gólszerző Slagveer tévesztett célt nagy helyzetben. A DVTK-ból hiányzott az átütőerő és a lendület ahhoz, hogy problémát okozzon az ellenfél védelmének, így jószerivel esélye sem volt a pontmentésre, a hazaiak egyetlen komolyabb helyzeténél Markek védte Gera lövését a hajrában, amely már igencsak paprikás hangulatban telt.

 

forrás: MTI