Mit lehet tudni eddig Harry Kane Bayernbe igazolásáról / Tottenhamben maradásáról

A nyár egyik nagy kérdése Harry Kane átigazolása. A top csatár elképzelhető, már most nyáron vált.

 

A Tottenham angol válogatott csapatkapitánya elképzelhető, hogy klubot vált. Nem tudni, még mi lesz a kifutása az ügynek, de egyre türelmetlenebbek a felek. Jogosan, mert hamarosan kezdődnek a bajnokságok, feszültség keletkezhet a jelenlegi keretben, de az új csapatánál is megoldanák már a csatárkérdést.

 

Kane helyzete:

Egy év van még hátra a szerződéséből, és jövőre ingyen távozhatna. A kérdés, hogy a Tottenham elengedné ingyen. Vagyis nem kérdés, egyértelmű, hogy nem akarják ingyen elengedni a játékost, aki bármennyire is ikonikus alakja a klubnak, de 80-100 millió euróért válthat klubot a nyáron. Ekkora pénz még egy nagy klubnak sem elhanyagolható.

Kane kész maradni akár csak egy évet is, ebben az esetben több választási lehetősége lesz, mert a jövőbeli klubjának nem kell a Tottenhammel megállapodnia.

Kane-t a Tottenham meg akarja tartani, új szerződést kínálnak neki, jóval magasabb fizetéssel, mint amennyit most kap.

Kane célja lehet, hogy megdöntse Alan Shearer Premier League gólrekordját, ehhez nagyjából két idényre lenne szüksége. Ha távozik, akkor erről lemond.

A játékos ősszel lesz 30 éves, utolsó nagy szerződésére készül. A Tottenhammel top ligában játszik, de a bajnoki cím nem valószínű, hogy elérhető, de természetesen azért lépnek pályára minden egyes alkalommal, hogy nyerjenek. Kupacím reálisabb. Ebben az idényben viszont nem játszik nemzetközi kupában a Spurs, annyira rosszul sikerült az előző év. Viszont új edzővel, új játékkal, új igazolásokkal egy erősebb csapat épülhet, mint tavaly, amely vonzó lehet Kane számára.

Kane esetleg éppen ezért nem akar már most aláírni, mert ha nem válnak be az új elképzelések, akkor léphessen legkésőbb jövő nyáron. Viszont, ha jól alakulnak a dolgok, akkor maradhatna.

Kane számára fontos a család, újabb gyermek érkezik, nyolcadik hónapban van a felesége, csak úgy klubot váltogatni nem akar. Éppen ezért volt érdekes pletyka, a Bild szerint a feleségét Münchenben látták, ahol házakat, iskolákat nézett.

Egy biztos, ha Kane vált, akkor nem egy idényre készül, hanem hosszabb szerződést szeretne, saját magát és a családját sem akarja kitenni az állandó változtatásoknak. München ráadásul viszonylag nyugodtabb közeg, mint egy másik bajnokság top csapatánál játszani.

A Bayernnel esélye van német bajnoki címre, valamint a Bajnokok Ligája szereplésre is.

Nem a legfontosabb számára, de a fizetése is elég jó lesz, ha elfogadja a bajorok ajánlatát.

A Bayern már a harmadik ajánlattal készül a Tottenham felé. A találgatások mennek rendesen, de állítólag 80-100 millió eurós ajánlatról van szó. Kane pedig 4-5 éves szerződést kaphatna.

A Bayern München számára kiemelten fontos, hogy csatárt találjanak, hiszen az előző év gyengesége éppen annak volt köszönhető, hogy nem tudták pótolni Lewandowskit. Kane igazi gólgyáros, ráadásul nem egy tipikus középcsatár, hanem visszább lépve a középpályára, irányítani tudja a társakat, fejjel is erős, közelről is, valamint távolról is képes gólt szerezni. Igazi univerzális megoldás minden klub számára.

A Tottenhamnél már egyre türelmetlenebbek, mert megoldást kell találniuk, ha Kane távozik. Feszültség alakulhat ki a keretben, ha nem oldódik meg a helyzet. A Spurs a jelenlegi keretével is meg tudná oldani a pótlását, de Kane távozása esetén az sem kizárt, hogy új támadót keresnek. Jelenleg ott a keretben befejező csatárként a brazil válogatott középső támadója Richarlison, aki az előző szezonban nem kapott sok lehetőséget, hiszen Kane kihagyhatatlan, így többnyire szélen játszott, ami nem az igazi posztja.

A Bayern Münchennek is lépnie kell, ha nem jön össze Kane szerződtetése. De jelen pillanatban az első számú jelöltjük az angol válogatott csatár, akiért nem félnek kiadni rekordközeli összeget sem.