Kerkez Milos a Bournemouth játékosa! Újabb magyar a Premier League-ben

Kerkez, Bournemouth
Kerkez Milos a Bournemouth játékosa lett! (fotó:afcb.co.uk)

Óriási hír, Kerkez Milos a Bournemouth játékosa, most már hivatalos!

 

Az utóbbi napok pletykái valósággá váltak, Kerkez Milos tényleg a Premier League-ben folytatja, a Bournemouth játékosa lett a magyar válogatott baloldali védő.

 

Sokáig úgy tűnt, hogy a Benfica, majd a Lazio lesz a befutó, de végül az angolok győzték meg az Alkmaart és Kerkezt.

A Bournemouth hivatalosan bejelentette a szerződtetését, az összeget nem hozták nyilvánosságra, de 17 millió euró körül lehetett az ára, és annyit tudni, hosszú távon állapodtak meg egymással a felek.

Neill Blake, a klub vezérigazgatója a következőket mondta a megállapodás után:

"Örömmel jelentjük be Milos, egy tehetséges fiatal játékos szerződtetését, aki nagy potenciállal rendelkezik. Számos európai klub szerette volna leigazolni, de nagyon szívesen csatlakozott hozzánk, miután hallottak a jövőbeli terveinkről és ambícióinkról."

"Milos atletikus, támadó hátvéd, kiválóan kiegészíti az izgalmas csapatunkat, alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk vele."

A klub kiemelte a játékossal kapcsolatban, hogy 18 évesen, 2022. szeptemberében debütált a magyar válogatottban, egy németek elleni Nemzetek Ligája győzelem során (1-0), és a legutóbbi három Eb-selejtező mérkőzésen is a kezdőben kapott helyet, Bulgária, Montenegró és Litvánia ellen.

Kerkez 2021-ben került az AC Milan Primavera csapatához, Paolo Maldini nevét is kiemelték az átigazolással kapcsolatban, majd 2022-ben az AZ Alkmaar játékosa lett, ahol rögtön alapembere lett a holland klubnak, 52 mérkőzés, öt gól, hét gólpassz, és Európa Konferencia Liga elődöntő.