Kane nem akar hosszabbítani

Harry Kane nem készül hosszabbítani a Tottenhammel

 

Egyre több angol lap számol be arról, hiába szeretné a Tottenham a hosszabbítást, állítólag komoly fizetésemeléssel, Harry Kane egyelőre nem hosszabbít.

 

Nehéz döntés előtt áll a klub és a játékos is.

A Tottenham egyértelműen meg akarja tartani a klub történelmének legeredményesebb góllövőjét, sőt a hírek szerint heti 300 ezer fontra emelnék a fizetését, bár lehetett már hallani a duplázást, vagyis 400 ezres fizetést is.

Kane szerződése a következő nyáron jár le, vagyis akkor ingyen távozhat, ezen a nyáron kaphatna még komolyabb összeget érte a klubja, vagyis Daniel Levy elnöknek el kell dönteni, mi a fontosabb: Egy évet még biztosan megtartja a világ egyik legjobb támadóját, az új edzővel hátha sikerül top4-ben végezniük, ami Bajnokok Ligája indulást jelent, és utána ingyen, nagy tisztelet mellett, elengedi. Vagy már most eladja. A Bayern München 100 millió euró körüli összeget fizetne a játékosért, amiből azért a Tottenham jelentős erősítést hajthat végre, főleg úgy, hogy a keretben azonnal bevethető a brazil válogatott Richarlison, mint befejező csatár.

Nehéz a döntés, mert Kane élete idényét futotta tavaly úgy, hogy a Spurs mélyrepülésben volt, szinte egyedül szállította pontokat, vagyis tavaly is megmutatta, mennyire lényeges játékosa a klubnak.

Viszont a 30 éves játékos utolsó nagy dobására készül. A Bayern München lehet egyelőre a fő opció a számára, ahol szinte biztosan bajnoki címet ünnepelhet és szerepelhet a Bajnokok Ligájában. Az oda igazolás a klubját annyiban nem érintené hátrányosan, hogy nem közvetlen riválishoz kerül.

Ha vár még egy évet, akkor viszont sokkal könnyedebben választhat magának klubot, több top csapat is képes lehet leigazolni, hiszen a legtöbb nagy klub jelenleg nem tud 100 millió eurót kifizetni egy játékosért. Viszont, ha ingyen vált klubot, akkor a játékos magának sokkal jobb szerződést tud kiharcolni.

A Tottenham új ausztrál edzője egyelőre egyértelműen számít Kane-re, a Bayern viszont komoly nyomás alatt tartja, a német sajtó legalábbis rendre arról ír, a játékos szívesen szerződne a bajorokhoz. Thomas Tuchel állítólag nagyon szeretné a játékost, Lewandowski pótlása lenne a cél. Kane szerződtetésével újra Bajnokok Ligája győzelemre esélyes csapattá válna a Bayern München.