Hivatalos, Szoboszlai Dominik a Liverpool játékosa!

Szoboszlai Dominik, Liverpool
Szoboszlai Dominik aláírt a Liverpoolhoz!

A Liverpool hivatalosan bejelentette Szoboszlai Dominik szerződtetését, és kiderült, hányas számú mezben fog játszani, amiből lehet tudni, sokat várnak tőle

 

A Liverpool kivásárolta a szerződéséből Szoboszlait, az angolok 70 millió eurót fizetnek érte a Leipzignek. A magyar válogatott csapatkapitánya öt évre írt alá a Vörösökhöz.

 

Szoboszlai Dominik a 8-as számú mezt fogja viselni, amit előtte Naby Keita viselt, de ő a nyáron távozott a klubtól, viszont nem is miatta érdemes kiemelni a 8-as szám fontosságát, hanem a klublegenda Steven Gerrard miatt, aki 11 idényt húzott le a Vörösöknél és klubikon lett. Érdekesség, Szoboszlainak van egy Gerrard idézet tetoválása is a karján.

Egy mezszám kiemelten fontos a labdarúgó számára. Amikor a klub felajánlja a 8-as mezt az a tisztelet jele, és az is, sokat várnak el tőle. De ezen nem szabad meglepődni, sokat várnak tőle, óriási pénzt fizettek érte, és tudják, milyen potenciál rejlik Dominikban.

Szoboszlai a harmadik legdrágább igazolás a Liverpool történelmében. Nála többet csak Virgil van Dijkért és Darwin Núnezért fizettek ki a liverpooliak.

 

Szoboszlaival interjút is készített a Liverpool, amiből érdemes néhány gondolatot kiemelni.

- Dom, üdvözöljük a Liverpool FC-ben. Milyen érzés itt lenni?

- Köszönöm. Nagyon, nagyon jó! Élveztem az elmúlt néhány napot, és alig várom, hogy mindenkit jobban megismerhessek. - indult az interjú.

"Az utolsó három-négy nap nagyon hosszúra nyúlt; nem volt olyan könnyű. De a végén itt vagyok, boldog vagyok, és alig várom, hogy elkezdhessem."

"Nagyon boldog voltam, de mégis nyugodt maradtam, mert nem akartam túl korán boldog lenni" - reagált arra a kérdésre, mi volt az első reakciója, amikor kiderült, hogy a Liverpool szerződtetné.

Dominik kiemelte, fontos volt a számára Jürgen Klopp személye is. "Az, ahogy a pálya mellett viselkedik - mintha a srácokkal játszana -, nagyon tetszett. Az is nagyon lenyűgözött, hogy hogyan teljesített az elmúlt években, mit ért el ezzel a klubbal. Már alig várom, hogy vele dolgozhassak."

 

A német mester türelmet vár

"Dominik még nagyon fiatal játékos. Rengeteg fejlődés vár rá, és ez azt jelenti, mindannyiunknak észszerűen türelmesnek kell lennünk. Időt és teret kell adnunk neki, hogy kibontakoztassa a tehetségét a csapaton belül." - mondta többek között Szoboszlairól Klopp.

Majd kiemelte, Szoboszlai szerződtetése a jelennek és a jövőnek is szól.

 

Szoboszlairól

Szoboszlai a Red Bull Salzburg utánpótlásából lett élvonalbeli labdarúgó. 2017 júliusában debütált a Salzburg testvérklubjánál, az FC Lieferingben, 33 mérkőzésen 10 gólt szerzett, majd még az idény befejezte előtt visszatért az anyaegyesületéhez, és májusban már bemutatkozott az első osztályban is. A Salzburg színeiben végül 83 mérkőzésen 26 gólt szerzett, a 2019-20-as Bajnokok Ligája csoportkörben kétszer is játszott a Liverpool ellen.

2021 januárjában igazolt a Leipzighez, azonban egy makacs sérülés miatt csak a 2021/22-es szezonban tudott először a csapata segítségére lenni. Végül 91 mérkőzésen lépett pályára, 20 gól mellett 22 gólpasszt adott a csapattársaknak. 2022-ben és 2023-ban is részese volt a német kupát nyerő csapatnak.

A válogatottban 32 mérkőzésen 7 gólig jutott, ráadásul 2022 novemberében a válogatott csapatkapitánya lett.