Dinamizmust hozhat a Liverpool középpályájának Szoboszlai Dominik

A Liverpool kivásárolta a szerződéséből Szoboszlait, amivel a legdrágább magyar játékos lett

 

70 millió euró, ennyit fizet a Liverpool a Leipzignek Szoboszlai Dominik játékjogáért, ezzel minden idők legdrágább magyar játékosa lett a magyar válogatott csapatkapitánya.

 

Az események azok után gyorsultak fel, hogy kiderült, június 30-án lejár a kivásárlási opció Szoboszlai szerződésében, utána már a klubjával is tárgyalnia kellene a Liverpoolnak. A Vörösök végül gyorsan léptek, és elindították az opciót, 70 millió eurót, 60 millió fontot fizetnek érte.

A játékossal a hírek szerint már korábban megegyeztek, így ezzel a résszel már nem volt probléma.

Szoboszlai szombaton már orvosi vizsgálatra érkezett Liverpoolba, és hamarosan hivatalosan is bejelenthetik az új igazolást.

A Liverpool a középpálya megerősítésére költ idén nyáron sokat. Korábban szerződtették Alexis Mac Allistert a Brightontól. Az argentin világbajnokért 35 millió fontot fizettek. Majd június végén jött a hír, 60 millióért vásárolják meg Szoboszlait.

Ez az összeg már olyan mértékű, ami azt mutatja, tényleg óriási lehetőségeket látnak a játékosban. Annak ellenére, hogy hirtelen történt az átigazolás, nem lehet azt mondani, hogy ne lett volna az egésznek előélete. Jürgen Klopp évek óta figyeli a Szoboszlait, és úgy látszik most jött el az idő ahhoz, hogy szerződtesse a klubjához.

Szoboszlai rengeteget fejlődött ebben az évben. A 22 éves játékos 10 gólt lőtt és 13 gólpasszt adott a csapattársainak, ráadásul kupagyőzelemmel zárta az idényt. A Bundesliga idény egyik legjobbja lett, mondhatni, kinőtte a német bajnokságot.

Amiért fontos lehet Szoboszlai Kloppnak: a magyar válogatott játékos a Red Bull csapatokban nőtt fel, vagyis ismeri azt a játékot, amit Klopp meghonosított a Liverpoolnál. Sokat dolgozó box-to-box játékos, vagyis a védekezésből is, valamint a gólszerzés mellett több gól előkészítéséből is kiveszi a részét.

Képes a tizenhatoson kívülről gólt szerezni, szabadrúgásai életveszélyesek.

Képes felelősséget vállalni, ha a csapat játéka leülne.

Dinamikus, erőteljes játékos.

Természetesen, mint minden igazolás rizikós, de Szoboszlai azt is megmutatta, képes minden csapatában a fejlődésre. Úgy tűnik megérett arra a lépésre, hogy a világ egyik legerősebb bajnokságában, a világ egyik legnagyobb múltú csapatának játékosa legyen.