David Raya lehet a Tottenham új kapusa

David Raya
David Raya az idény egyik legjobb kapusa volt a Premier League-ben. A Brentford kész eladni a spanyol válogatott hálóőrt, 40 millió fontot kérnek érte.

David Raya lehet a Tottenham egyik nagy nyári fogása, a Brentford kapusa szívesen menne

 

A Tottenham már télen is figyelte David Rayát, most nyáron viszont kiemelt átigazolási célpont lett a spanyol válogatott kapus.

 

A Tottenham számára égetően fontos egy új kapus szerződtetése, mivel Hugo Lloris elhintette, már most nyáron távozna, nem tölti ki a szerződéséből hátralévő egy évet. Mivel az idény során rengeteget hibázott a francia világbajnok, valamint sérült is volt, így nem lenne meglepő, ha a Tottenham már most nyáron kapust váltana.

David Raya a Brentford kapusa. A klub kész eladni a játékost, ezt jelezték már, viszont ár alatt nem engednek el senkit. Rayáért 40 millió fontot kér a londoni klub.

Az angol lapok szerint Raya és a Spurs megállapodott a személyes feltételekben, vagyis már csak a két klubnak kellene megállapodásra jutnia.

A Tottenham részéről azt kell eldönteni, hogy hajlandóak lesznek-e kifizetni ezt az összeget, egy olyan kapusért, akinek amúgy egy idény múlva lejár a szerződése.

 

Miért égetően fontos Raya a Tottenhamnak?

Ha megvizsgáljuk a klub helyzetét, akkor valószínűleg kénytelenek lesznek mélyen a zsebükbe nyúlni, viszont ezzel a Premier League egyik legjobb kapusát szerezné meg az észak-londoni csapat. Ráadásul a Tottenham új edzője, Ange Postecoglou taktikájában nagyon fontos egy lábbal is erős kapus, mint amilyen Raya. A spanyol válogatott kapus olyan szinte, mint egy söprögető, tőle tudnának indulni a támadások, labdabiztos kapusnak számít.

Raya gyerekként futsalozott is, vagyis nem idegen tőle, ha lábbal kell irányítania a labdát. Egy lábbal erős kapus óriási előrelépés lenne a Tottenham szempontjából, Hugo Lloris ugyan fantasztikus kapus, de lábbal minden volt, csak nem ügyes.

Raya ráadásul hazai nevelésű játékosnak számít, fiatalon került Angliába, majd 17 évesen már a Blackburn játékosaként eltöltött három évet még 21 éves kora előtt, így eggyel több külföldi játékost nevezhetne a Premier League keretébe a Tottenham, ha meg tudják szerezni Raya játékjogát.

Visszatérve az új edzőre, Ange Postecoglou a nyáron szeretne egy új kapust, középső védőt, valamint támadó középpályást igazolni.