A Leipzig lett a Német Kupa győztes, Szoboszlai gólt lőtt a Frankfurt ellen

Szoboszlai gól is kellett a Leipzig címvédéséhez, újra a lipcsei csapat nyerte a Német Kupát

 

A Német Kupa döntőjében a Leipzig 2-0- ra nyert az Eintracht Frankfurt ellen. Szoboszlai és Willi Orbán is kezdett, Gulácsi a sérüléséből még lábadozik, de a díjátadón már ott lehetett a társakkal.

 

A mérkőzés első nagy helyzetét a Leipzig hagyta ki, Szoboszlai hozta helyzetbe Wernert a tizenhatos bal oldalán, de a német válogatott csatár elképesztően gyenge lövéssel próbálkozott. Majd a Frankfurtnak is volt lehetősége még az első félidőben, de összességében inkább a lipcseiek uralták a mérkőzést.

A második félidő elején rakétázás, petárdázás, füst a stadionban, le is ült a mérkőzés, nagyon nehezen pörögtek fel az események. Végül a 71. percben Nkunku kétszeresen megpattanó lövése annyira megzavarta Trapp kapust, hogy a hálóban kötött ki a labda. Majd Nkunku a 85. percben magára vonzott három védőt is, így a jobbján üresen maradt a tizenhatoson belül Szoboszlai, aki laposan kilőtte a hosszú jobb alsót.

A védelmet Willi Orbán nagyszerűen irányította, a mérkőzés összképe alapján pedig megérdemelten nyert a Leipzig és védte meg a Német Kupát.

Orbán végig játszotta a mérkőzést, Szoboszlait a 90. percben cserélték le.

A díjátadásnál Willi Orbán csapatkapitányként emelhette magasba a trófeát.

 

NÉMET KUPA 2022/23

DÖNTŐ

2023.06.03., SZOMBAT 20:00

BERLINI OLIMPIAI STADION

RB LEIPZIG - EINTRACHT FRANKFURT 2-0

Gólszerzők: Nkunku 71', Szoboszlai 85'