Lefocizta a Manchester City a Real Madridot és bejutott a döntőbe

Bernardo Silva, Manchester City, Real Madrid
Bernardo Silva a két góljával lényegében eldöntötte a továbbjutást, de a City a második félidőben is két gólt szerzett, 5-1-es összesítéssel jutott a döntőbe az angol éllovas, ahol az Inter lesz az ellenfele

Elképesztően sima győzelmet aratott a Manchester City a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája elődöntő visszavágó mérkőzésen, és bejutott a döntőbe

 

Az első mérkőzésen 1-1-es döntetlen született, már ebből lehetett sejteni, a Manchester City egy fokkal talán esélyesebb a visszavágón, de azt, hogy ekkora különbség lesz a két csapat között, nem sokan gondolták volna.

 

A City a mérkőzés elejétől kezdve koncentráltabb, frissebb volt, mint a Bajnokok Ligája címvédője, és többnyire csak Courtois tartotta a lelket a csapattársakban, mert Haaland helyzeteit rendre kivédte.

A mérkőzés képét jól mutatta: az első tizenöt percben a City 124-et passzolt, míg a Madrid csak 13-at.

A gólra végül a 23. percig kellett várni, Bernardo Silva kapott labdát a tizenhatoson belül, jobbról közelítve az ötös csücskéről lőtt a rövidbe. A 37. percben Gündögan lövését blokkolták, a felpattanó labdára Bernardo Silva érkezett és fejelt a szinte üres kapuba.

A City nagyszerűen védekezett az első félidőben, rendre ketten is kiléptek a Real szélsőire, így Vini Jr. és Rodrygo sem tudott ficánkolni, Benzema sem kapott labdát, de a középpálya is bizonytalanabb volt a szokottnál. A spanyolok lassabban járatták a labdát, és az egyéni megmozdulások sem ültek. De jellemző jelenet volt az első mérkőzéshez képest éles kontraszt: Vini Jr-nak esélye sem volt legyorsulni Walkert az egyik támadásnál, a City védője tanári módon szerezte meg a brazil támadó elől a labdát.

Ennek ellenére Kroos lőtt egy felső lécet, még egygólos hátránynál, a hazaiak hiába vezettek megnyugtató játékkal, ha elképesztő minőség van a vendégek játékoskeretében is.

A második félidőben próbált labdát tartani a Madrid, de a legnagyobb helyzeteknél Ederson a helyén volt, majd jött egy szabadrúgás, aminél Akanji továbbcsúsztatta a labdát, ami Militaón irányt változtatva jutott a kapuba a 76. percben.

Haaland ugyan nem tudott gólt szerezni a Real Madrid ellen, de a helyére érkező Alvarez szinte rögtön a 90+1. percben. 4-0-ra nyert a Manchester City és ezzel bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, ahol az Inter lesz az ellenfele.

A Manchester City történelme során a második alkalommal jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe. A Real Madrid pedig utoljára 2009-ben, a Liverpooltól szenvedett el ilyen súlyos vereséget a Bajnokok Ligájában.