Kane rekordokat döntött és tovább akar fejlődni

Harry Kane újabb rekordokat döntött meg az idényben, és várhatóan még nincs vége a sorozatának

 

A Tottenham ugyan nem éppen a legjobb idényét futja, viszont az utóbbi mérkőzéseken csapatkapitányként pályára lépő Harry Kane fontos mérföldköveket ért el a szezonban.

 

Harry Kane a Crystal Palace elleni győztes mérkőzésen szerezte meg hazai pályán a 100. Premier League gólját, így ő az első olyan játékos az angol bajnokságban, aki hazai pályán és idegenben is elérte a 100 gólt.

A Tottenham 1-0-ra nyert a Palace ellen, Kane szerezte az egyetlen gólt, fejjel. Ez volt a 10. fejesgólja a szezonban, amivel újabb rekordot döntött. Ő az első játékos, aki ennyi fejesgólt szerzett egy szezonon belül.

A Palace ellen a 209. Premier League gólját szerezte, ezzel megelőzte Wayne Rooneyt és már egyedül a második a történelmi góllövő-listán. Alan Shearer előzi meg a maga 260 góljával.

Az idény során lett minden idők legeredményesebb Tottenham játékosa, Jimmy Greavest előzte meg, valamint minden idők legeredményesebb angol válogatott játékosa is, a válogatottban Rooneyt hagyta le.

"Ezek a mérföldkövek nagyszerű, különleges eredmények, de nehéz rájuk gondolni idény közben. De rendkívül büszkévé tesz, hogy a második helyen állok a minden idők legtöbb gólját szerző listán, megelőzve Wayne-t." - Erről a Spursplaynek beszélt a csatár, míg a BBC-nek még tovább fokozta az érzést. "Különleges érzés megelőzni egy olyan világklasszist, mint Wayne, aki az egyik legjobb játékosa, akit az ország valaha látott."

Kane még nem állt le, tovább akar fejlődni. Kiemelte, mennyire fontos, hogy különböző módokon tudjon gólt szerezni, és továbbra is keményen fog dolgozni, fejlődnie kell, és gólokat szerezni.

Kane júliusban lesz 30 éves, így ha marad Angliában, akkor megvan az esély arra, hogy minden idők legeredményesebb Premier League játékosa legyen.