Botrányba fulladt a Barcelona bajnoki ünnepe

A Barcelona városi derbin biztosította be a bajnoki címet, Xavi Hernandez vezérletével LaLiga győzelmet ünnepelhet az FC Barcelona

 

Az Espanyol fogadta a Barcelonát a 34. fordulóban, vagyis városi derbin lehetett bajnok a Barcelona. A vendégek nagyon sima győzelmet aratva biztosították be a bajnoki címet.

 

Lewandowski már a 11. percben betalált, majd a 20. percben Balde növelte kettőre az előnyt, a 40. percben Lewandowski közelről lőtt a hálóba, az 53. percben pedig Koundé szerezte meg a negyedik vendég gólt. A Barcelona a hajrára kicsit kiengedett, így Puado a 73. percben szépített, majd Joselu a ráadásban vette be Ter Stegen kapuját, aki nagyon nem örült az újabb bekapott gólnak.

A lefújás után a Barcelona játékosai ünnepelték a bajnoki címet, egy körbe állva, összefogódzkodva táncoltak, ugráltak, ami már végleg sok volt az Espanyol ultráinak, akik a pályára szaladtak.

Mind a két csapat játékosait be kellett menekíteni a pályáról, az Espanyol ultrák ellenségesen, különböző tárgyakat is dobálva közeledtek a játékoskijáró felé.

A klub szurkolói számára kiemelten frusztráló lehetett, nem elég, hogy a csapatuk a kiesés ellen küzd - a 34. fordulót kieső helyen zárták -, még a városi fő rivális is simán nyert a csapatuk ellen, ráadásul a vendégek bajnoki címet ünnepelhettek, és meg is tették azt látványosan.

Ennek ellenére, nem elfogadható, amit a pályára özönlő szurkolók tettek. Ezzel még nagyobb bajba sodorva a klubjukat, hiszen nem tudni, milyen büntetést fog kapni ezért az Espanyol. Az biztos, hogy több szurkoló is komoly büntetésre számíthat, az a szurkoló biztosan, aki felborította az egyik tévékamerát. A közvetítésben sokáig, közelről mutatták a tettest.

 

LA LIGA 34. FORDULÓ

2023.05.14., VASÁRNAP 21:00

ESPANYOL - BARCELONA 2-4

G.: Puado 73, Joselu 90+2 ill., Lewandowski 11, 40, Balde 20, Koundé 53