Barcelona: Jordi Alba távozik az idény végén

Busquets után Jordi Alba is távozik az idény végén, újabb korábbi kulcsjátékos jelentette be a távozását

 

Sergio Busquets néhány héttel korábban jelentette be, az idény végén távozik, nem hosszabbít szerződést a klubbal. Szerdán pedig kicsit váratlanul bejelentette a Barcelona Jordi Alba távozását.

 

Jordi Alba a Barcelona neveltje, bár játszott néhány idényt a Valenciában is, onnan tért vissza a katalán klubhoz 2012-ben, ahol 458 mérkőzésen szerepelt, baloldali védőként 19 gólt ért el, és a góljai mellett 91 gólpasszt osztott ki a társaknak.

Jordi Alba szerződése a következő idény végén járt volna le, de a klub és a játékos közös megegyezéssel felbontják a szerződést.

Jordi Alba 19 jelentős trófeát nyert a Barcelonával, többek között Bajnokok Ligáját még a 2014/15-ös idényben, de nyert klubvilágbajnokságot is, valamint hatszoros bajnoknak mondhatja magát. A spanyol válogatottal pedig megnyerte a 2012-es Európa-bajnokságot.

A 34 éves játékos több mint 10 év után távozik a klubtól.

A Barcelona komoly változáson esik át, az aranygenerációból az idény során jelentette be távozását Gerard Piqué, majd az idény végével Sergio Busquets, majd most Jordi Alba is.