Arsenal: Saka hosszabbított

Bukayo Saka szerződést hosszabbított az Arsenallal

 

Az angol válogatott támadó új, hosszú távra szóló szerződést írt alá az Arsenallal.

 

Saka nyolc éves kora óta játszik az Arsenal különböző korosztályainál, az utóbbi időszakban pedig már az első csapat alapemberévé vált.

Az Arsenal közleményben jelentette be, hosszú távra szóló szerződést kötöttek egymással a felek, vagyis a 21 éves támadó továbbra is marad a klub kötelékében.

Érdekesség, hogy az utóbbi két idényben a csapat össze Premier League mérkőzésén szerepelt. A 2022/23-as szezonban 14 gól mellett 11 gólpasszig jutott, előtte pedig 12 gólos szezonja volt, vagyis ő is fejlődött, ahogy a csapat is.

2018-as debütálása óta, összesen már 178 mérkőzésen lépett pályára az első csapatban.

"Nagyszerű a klub számára, hogy Bukayo meghosszabbította szerződését. Legjobb fiatal tehetségeink megtartása kulcsfontosságú a folyamatos fejlődésünk érdekében. És Bukayo nagyon fontos részét képezi csapatunknak már most, és a jövőben is." - mondta róla Mikel Arteta, az Arsenal vezetőedzője.

"Amellett, hogy fantasztikus tehetség, Bukayo egy különleges ember, mindannyian szeretjük. Elismerésem neki és a családjának azért a kemény munkáért és elkötelezettségért, amelyet mindannyian tettek azért, hogy elérjék ezt a szintet." - folytatta Arteta.