Ancelotti: Vini Jr. nem távozik, szerelmes a Real Madridba

Carlo Ancelotti, Real Madrid
Carlo Ancelotti sajtótájékoztató a Rayo Vallecano elleni mérkőzés előtt

Vini Jr. ugyan nem fog pályára lépni a hétközi fordulóban, de természetesen fő témája volt a fiatal brazil a Rayo Vallecano elleni sajtótájékoztatón is.

 

A Vini Jr-t érő rasszista támadások a Valencia elleni bajnokin csúcsosodtak ki, ráadásul a mérkőzés hajrájában a játékost még ki is állították úgy, hogy előtte hátulról fojtogatták, a játékvezető a VAR-on keresztól viszont már csak egy olyan jelenetet látott, amin Vini JR. visszaüt, pedig előtte már a kapus is keménykedett vele, Hugo Duro pedig hátulról fojtó fogást alkalmazott. Összességében óriási botrány kerekedett a mérkőzésből, de ez csak a kifutása volt az utóbbi idény alatt tapasztalható ellenséges magatartásból, ami egy fiatal brazil támadót ért.

 

"Vini Jr. áldozata volt annak, ami történt, nem ő a tettes."

"Néha bűnösnek tartják, mert azt mondják, provokál. Legyen érthető, ő mindennek az áldozata, és az áldozatok a kifogástalanul szurkolók is. Amikor a Mestalla stadionra utaltam, akkor nem 46 000 emberre gondolok, hanem egy olyan csoportra, amely elfogadhatatlanul viselkedett, ahogy Mallorcán, vagy Valladolidban is." - mesélt a kialakult helyzetről Ancelotti, aki a korábbi szavait egyértelműsítette, nem gondolja, mindenki, aki a stadionba kilátogat rasszista.

Ancelotti arra is kitért, hogy a jelenleg érvényben lévő protokoll elavult, amit ilyen esetekre kellene alkalmazni.

"Szerintem nagyon elavult. Ha alkalmazni kell, akkor azt akkor kell megtenni, amikor a csapat a busszal megérkezik a stadionba" - emelte ki, hogy már akkor elkezdődtek a rasszista rigmusok. "Ez két órával a meccs előtt történt, és nem volt egyedi eset."

"Hallottam egy interjút, amiben elszigetelt esetről beszéltek. Elnézést kérek azért, amikor azt mondtam, hogy 46 000 ember, de nem egy és nem kettő emberről van szó. A protokollnak már ott el kell kezdődnie, ha csak a 70. percben alkalmazza a játékvezető, téved. A játék előtt és közben is alkalmazni kell."

 

"Fontos pillanat, hogy drasztikus intézkedéseket tegyünk."

"Spanyolország számomra nem rasszista ország, de van rasszizmus a stadionokban, ahol minden megengedett. Ennek véget kell vetni."

"Meggyőződésem, hogy Spanyolország nem rasszista, ahogy Olaszország sem az, de vannak rasszista helyzetek, amelyeket fel kell számolnunk. Az intézkedéseket az intézményeknek kell meghozniuk."

 

Vini Jr. szerelmes a Real Madridba

"Beszéltem vele a mérkőzés után. Nagyon szomorú, de tudja, hogy mindenki támogatja, nem csak a Real Madrid. A csapattársak, a riválisok. Ez feltétel nélküli támogatást jelent a számára."

Arra a kérdésre, hogy Vini Jr. elhagyná a Real Madridot:

"Nem hiszem. Szereti a futballt, és különösen a Real Madridot. Nem a távozáson gondolkodik, mert nagyon szereti a Real Madridot, itt teljesítené ki a karrierjét, ebben a csapatban akar kiteljesedni. Szerelmes a Real Madridba, nagyon szereti ezt a klubot, és a Real Madridért küzd. Tudja, hogy itt van a jövője, itt akar továbbra is játszani."

Vinicius Jr. a Rayo Vallecano ellen biztosan nem játszik, térdsérülést is szenvedett, így pihenőt kapott Ancelottitól, de a sérülése nem súlyos. A piros lap miatti eltiltás vár Viniciusra, de az olasz mester még nem tudta, egy vagy két mérkőzésre tiltják el a játékost. Ha kettőre, akkor egyhetes pihenőt kap, ha nem, akkor a következő mérkőzésre már készülni fog.