A Feyenoord sikeredzője lehet a Tottenham új edzője

Arne Slot az egyik fő jelölt a Tottenham edzői posztjára, tárgyalásra kerülhet sor a felek között

 

Az utóbbi napok hírei szerinte a Tottenham egyre inkább Arne Slot felé nyitna. A Feyenoorddal bajnokságot nyerő fiatal edző lehet a befutó a Spurs edzői posztjára.

 

Leigazolni viszont nem lesz egyszerű, ugyanis élő szerződése van Slotnak a Feyenoorddal, amely a bajnoki cím után nem szívesen mondana le a sikeredzőről.

A Sky beszámolója szerint Rafaela Pimenta, Arne Slot ügynöke, egyeztet a Feyenoorddal az edző jövőjéről.

Várhatóan lényegében engedélyt kérnek arra, hogy a Spurs és Slot tárgyalhasson egymással, és azt is ki akarják deríteni, mik a terveik a Feyenoordnak az edzővel. Ha a Spurs és Slot megállapodásra jutna egymással, akkor milyen feltételekkel engedik el.

Az utóbbi napokban mindenki a jeleket olvassa a nyilatkozatokból. Azok alapján arra lehet következtetni, Slot szívesen próbálná ki magát a Premier League-ben, és vonzó számára a Tottenham ajánlata.

Az edző és a Tottenham illetékesei közötti megbeszélésekre az utolsó forduló után kerülhet sor.

A Tottenham közben sportigazgatót is keres, még nem tudni, ki fogja betölteni ezt a posztot. A londoni klub előbb szakított Antonio Contéval, majd a Juventus átigazolási botránya utólag utolérte Fabio Paraticit, aki ekkor már a Tottenham futballigazgatója volt. Ezért komoly változásokra készül a nyáron a klub vezetősége. Scott Munn személyében már egy új ember érkezett a klubhoz, ráadásul igen magas posztra, ő lesz július elsejétől a labdarúgó-vezérigazgató. De keresik még a sportigazgatót és az edzőt is.

Az utóbbi évek nem túl sikeres átigazolási politikája miatt a klub komoly szemléletváltozásra készül, ami néhány éve még jól ment, a klubhoz illő játékosok megtalálása, a fiatalok feltérképezése, megint előtérbe kerül, az adatelemzéses-átigazolás vonal erősítésre kerül a tervek szerint. Erre láthattunk példát az utóbbi években a Brentfordnál és a Brightonnál is a Premier League-ben.