A Bayern otthonában fordított a Leipzig és megszerezték a bronzot

Szoboszlai Dominik nyilatkozott a Bayern elleni győztes mérkőzés után

 

Hangos szóból nem volt hiány a félidőben a lipcsei csapat öltözőjében, ám a Bayern München – RB Leipzig csúcsrangadóján végül egygólos hátrányból fordított a vendégcsapat és 3-1-re megnyerték a bajnoki cím sorsát is befolyásoló csatát. Szoboszlai Dominiknak sorsdöntő szerep jutott a pályán, a Lipcse középpályása gólra váltott tizenegyeséről és jövőbeni terveiről exkluzív interjút adott a meccs után az ARENA4 stábjának.

 

„Hihetetlen meccs volt! Az első félidő után nem volt egyszerű dolgunk, de nem adtuk fel és 0-1-nél úgy mentünk fel a pályára, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból, és fordítunk” – nyilatkozta Szoboszlai a meccs után. A Lipcse középcsatára azt is elárulta, elhangzott pár hangos szó a szünetben az öltözőben, meg kellett emberelniük magukat a győzelemért.

A Bayern München – RB Leipzig mérkőzés nagy meglepetésre a lipcseiek győzelmével zárult, és ebben a magyar középcsatárnak fontos szerepe volt, büntetőből ő szerezte a Bayern sorsát megpecsételő, harmadik találatot. „Megfogtam, eldöntöttem, hova rúgom és sikerült” – mondta el az idei szezonban már kilencedik góljánál tartó Szoboszlai.

A tét hatalmas volt mindkét csapat számára: míg a müncheniek a bajnoki címért hajtottak, addig a vendégek a Bajnokok Ligája szereplésért. Az RB Leipzig 0-1-ről 3-1-re fordított, ezzel megszerezte első bajnoki győzelmét a bajor fővárosban, és bebiztosította helyét a BL-ben.

Szoboszlai Dominik a jövőbeni terveiről csak ennyit mondott: „Először jöhet Berlin és a kupadöntő, aztán a nyaralás, aztán majd meglátjuk”.