Rangnick a Tottenhamet javasolja Nagelsmann számára

A Tottenham edzőt keres, és az egyik jelölt Julian Nagelsmann. Ralf Rangnick szerint érdemes lehet elfogadni a fiatal edzőnek az állást

 

A Tottenham az idény végére teljesen szétesett, hiszen Antonio Conténak távoznia kellett, teljesen maga alá került az olasz szakember az idény során, a sok haláleset a baráti körében, és műtét után már tarthatatlan volt a helyzete a klubnál. Vágyott vissza a hazájába. Majd a sportigazgatónak befutott az eltiltás, így szakmai vezér nélkül maradt a klub. Edzőt keresnek, de sportigazgatót is.

 

A Tottenham egyik kiszemeltje az edzői posztra Julian Nagelsmann, aki enyhén megégette magát a Bayern Münchennél, és most állást keres. A Chelsea felkérését állítólag ő utasította vissza, és elképzelhető, hogy a Tottenhamnél fog kikötni. A londoni klub a pletykák szerint fiatal edzőt szeretne, akivel hosszabb távon gondolkodna. Ezt a feltevést erősítette meg Ralf Rangnick a német Sky Sports-nak.

"Szerintem a Tottenham sok szempontból izgalmas klub. Valószínűleg jelenleg a világ legmodernebb, legszebb stadionjával rendelkezik, az egyik legjobb edzőközponttal. Ott van Daniel Levy, aki hosszú évek óta vezeti a klubot. Nem nagy költekező, de ismeri a futball üzleti világát, és nem tolja magát a kamerák elé, a középpontba."

"Ha a Tottenham igazán akarja őt, akkor szerintem fontos lenne egy sportigazgató, aki támogatná őt. Nagyon-nagyon izgalmas történet lehet. Ez nem egy olyan klub, ahol azonnal azt várják, hogy az első-két helyen legyél."

Vagyis a lényeg, az elismert sportigazgató, aki a Red Bull csoportnak segítette kiépíteni az azóta jogosan elismert rendszerét, azt javasolja, hogy Nagelsmann, akivel korábban már dolgozott együtt, fogadja el a Tottenham ajánlatát. De azért csak akkor, ha olyan sportigazgató kerül a klubhoz, aki egyértelműen támogatja a fiatal német szakembert.

Érdekesség, hogy évekkel ezelőtt természetesen már volt arról is szó, hogy Rangnick a klubhoz kerülhet, így rögtön megindultak a pletykák, a 64 éves szakember és Nagelsmann együtt kerülhetne a klubhoz.