Dárdai harmadszor lett a Hertha edzője

Hertha, Dárdai
Dárdai Pált nevezte ki már harmadik alkalommal a Hertha edzőnek. A klub a 28. fordulóban az utolsó helyre csúszott vissza, így a magyar szakembernek újra nehéz dolga lesz, bent kell tartania szeretett klubját

Edzőt menesztett a Hertha, majd a berlini klub bejelentette Dárdai Pált, mint új edzőt

 

A Hertha Berlin péntek este 5-2-es vereséget szenvedett a Schalke otthonában, ezek után a klubvezetés vasárnapra meghozta a döntést: menesztik Sandro Schwarz vezetőedzőt, és az idény végéig megállapodtak Dárdai Pállal.

 

A klub menesztette Schwarz mellett Volkan Bulut és Daniel Fischert is az edzői stábból, megköszönték nekik az eddigi munkát, de a kiábrándító gelsenkircheni vereség után úgy érezték, változtatniuk kell.

Sandro Schwarz a menesztése után jelezte, élvezte a munkát a Herthánál, viszont a táblázatot nézve megérti, hogy miért döntött a menesztése mellett a klub.

Dárdai Pál harmadik alkalommal veszi át az első csapat irányítását. A 47 éves szakember egyelőre az idény végéig tér vissza. Korábban 2015 februárjától - 2019 nyaráig volt edző, majd második körében 2021 januártól - novemberig.

"Örülök, hogy Pál beleegyezett, hogy átvegye ezen kihívásokkal teli helyzetben a Hertha BSC irányítását" - kezdte Benjamin Weber sportigazgató.

"Pál korábban kétszer is bizonyította, hogy letisztultságával képes stabilitást hozni egy csapatba, és képes kivezetni csapatokat hasonló helyzetekből. Meggyőződésünk, hogy most újra megteszi."

"Mindenki tud a Herthával való kapcsolatomról, ezért nem kellett sok idő a döntéshez." - kezdte Dárdai Pál. Aki jelezte, hogy hat mérkőzés van hátra a bajnokságból, mindent megtesz a csapattal együtt, hogy a klub a Bundesligában maradjon. Úgy véli, nem lesz könnyű, de nagyon várja a munkát.

A Hertha a vereségnek köszönhetően a tabella utolsó helyére csúszott vissza, az addig utolsó helyen lévő Schalke előzte meg őket a sima győzelemmel. A bajnokság még igen szoros, a Hertha a 18. helyen áll 22 ponttal, két ponttal előzi meg őket a Schalke, valamint a már osztályozót jelentő 16. helyezett Stuttgart is. A sima bennmaradást jelentő 15. helyen a Bochum áll 26 ponttal, viszont egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a riválisok. A Bochum vasárnap az Union Berlin otthonába látogat.