Az Arsenal elveszítheti Artetát?

Mikel Arteta elképzelhető, hogy távozik a nyáron? Komoly fordulatot hozhat a nyár az Arsenal számára

 

Jelenleg nehezen elképzelhető hír röppent fel, ami szerint Mikel Arteta a nyáron távozik az Arsenal kispadjáról, a PSG vinné a fiatal szakembert.

 

A Daily Mirror értesülése szerint az Arsenal és Arteta között megszakadtak az új szerződésről szóló tárgyalások, ezért nem véletlenül felröppentek olyan pletykák, ami szerint ezt a helyzetet kihasználná a PSG.

Arteta 2019 decemberében váltotta Unai Emeryt az Arsenal kispadján, és a 2022/23-as idényre kimondottan ütőképes csapatot épített. Az Arsenal játéka viszonylag gyengébb kerettel is eredményes, fiatalos, gólerős. És meglepetésre még mindig vezetik a Premier League tabelláját. Igaz, így a hajrára úgy tűnik, kezd elfogyni a lendület, a Manchester City fordulóról fordulóra dolgozza le a hátrányát. De tény, még mindig az Arsenal kezében van a bajnoki cím sorsa.

A Sun szerint a Paris Saint-Germain a nyári edzőváltás során lecsapna Artetára. A PSG-nél megint úgy tűnik, hogy edzőt váltanak, Arteta pedig látványos fejlődést mutatott a londoni klubnál.

Viszont az eddigi edzőváltásokat követve csak akkor érdemes viszonylag tapasztalatlan edző irányába fordulniuk, ha átalakítják a keretet, és kevesebb lesz a top sztár a csapatban. Egy kicsit meglepő lenne, ha Arteta végül tényleg a PSG-nél kötne ki, és nem tudna megállapodni az Arsenal a hosszabbításról. Mert jelenleg kívülről úgy tűnik, a kémia megvan a játékosok és az edző között.