A Tottenham végleg megveheti a Barcelona védőjét

Clement Lenglet végleg a Tottenhamhez kerülhet a Barcelonától, vannak érvek mellette és ellene is.

 

Érdekesek jelen pillanatban a Tottenhammel kapcsolatos átigazolási hírek, hiszen éppen menesztették Antonio Contét, és a sportigazgató Fabio Paraticire pedig úgy tűnik a FIFA kiterjesztette a globális eltiltást, vagyis se edző, és elképzelhető, hogy sportigazgatója sem lesz hamarosan a klubnak. Viszont Clement Lenglet átigazolása ennek ellenére is megtörténhet. Érdemes megvizsgálni, mi szólhat az átigazolási pletyka mellett, és mi ellene.

 

Annak ellenére, hogy se edző, és lehet, se sportigazgató, Daniel Levy klubelnök korábban is kivette a részét az átigazolásokból.

Clement Lenglet teljesítményével elégedett volt Antonio Conte. Igaz, az olasz mester távozott, viszont ballábas belső védőből hiány van a piacon, és Lenglet többször nyújtott jó teljesítményt, mint rosszat. A francia hátvéd fő hiányossága, hogy nem számít a leggyorsabb játékosnak.

A Barcelona mindenképpen el szeretné adni a játékost, aki jelenleg csak kölcsönben szerepel a londoni klubnál. A katalán Sport szerint 14 millió euróért válthat klubot a védő, ami nem számít olyan magas összegnek. A kérdés, hogy a fizetése milyen magas lesz. A Barcelonának a hírek szerint 150 millió euró értékben kellene eladni játékost, amivel egyúttal csökkentene a bérkereten is. Vagyis a katalánok egyértelműen érdekeltek abban, hogy megváljanak a játékostól.

A Tottenhammel a napokban hírbe hozták a Barcelona korábbi edzőjét Luis Enriquét. A spanyol válogatottól nem régen távozó edző visszatérne a klubfocihoz, és Lenglet valószínűleg tudna abban a rendszerben játszani, amit Luis Enrique preferálna.

A spanyol edző azt is jelezte, csak olyan klubhoz igazol, ahol komoly projektre készülnek, annak szívesen lenne részese. Nem zárta ki azt sem, hogy továbbra is válogatottnál fog dolgozni, több ország szövetségétől is kapott megkeresést.

Lenglet ellen szól, hogy a nyáron több fiatalabb védőt is hírbe hoztak a Tottenhammel, akik tudnának a posztján játszani. Alessandro Bastoni és Piero Hincapie nevéről lehetett hallani. Conte távozásával, sőt Paratici büntetése esetén az olasz vonal háttérbe szorulhat a londoni klubnál, így Bastoni érkezésére kisebb esélyt lehet adni, Hincapie viszont képben maradhat.

Annak ellenére, hogy Levy is intézheti az igazolást, előbb a sportigazgató kérdését is meg kell oldania, mert amíg óriási bizonytalanság veszi körül a klubot, top edző nem fog aláírni. Kivéve akkor, ha olyan edző jön, aki képes az átigazolásokat is intézni. Az idény végéig Conte segítői lettek kinevezve, Stellini lett az edző, Mason a segítője. A kettős feladata, hogy felrázza a csapatot, amely jelenleg ugyan a Bajnokok Ligája indulást jelentő negyedik helyen áll, de vesztett pontok tekintetében, a Newcastle és a Brighton is beelőzheti őket, ha pótolják a mérkőzéseiket.