A Tottenham menesztette Antonio Contét

A Tottenham hivatalosan bejelentette Antonio Conte menesztését, megvan az utódja is.

 

A Tottenham vasárnap este bejelentette, közös megegyezéssel távozik Antonio Conte a klubtól, helyét Cristian Stellini veszi át az idény végéig, Ryan Mason lesz a segítője.

 

A közleményben a klub jelezte:

"Antonio első szezonjában elértük a Bajnokok Ligája-kvalifikációt. Köszönjük Antonio közreműködését, és sok sikert kívánunk neki a jövőben."

A közleményből kiderült, hogy Cristian Stellini, aki eddig Antonio Conte segítője volt, és amikor Conte műtét miatt nem ülhetett le a kispadra, irányította már a csapatot, mostantól megbízott edzőként az idény végéig irányítja a csapatot. Segítője Ryan Mason lesz, akivel együtt, Conte lábadozása alatt már hasonló módon irányították a csapatot.

A döntés után Daniel Levy klubelnök nyilatkozott, és kiemelte, még tíz mérkőzés van hátra a bajnokságból, küzdeniük kell azért, hogy elérjék a Bajnokok Ligája indulás lehetőségét. Mindannyiuknak össze kell fogni azért, hogy a lehető legmagasabb helyezéssel zárják az idényt. Kiemelten a csodálatos és hűséges szurkolótáboruk miatt.

 

A 28. forduló után a Tottenham a negyedik helyen áll a bajnokságban, viszont csak egy ponttal előzik meg az ötödik helyen álló Newcastle Unitedet, amely két mérkőzéssel kevesebbet játszott nálunk., valamint hét ponttal előzik meg a három mérkőzéssel kevesebbet játszó Brightont. Vagyis nincs teljesen a saját kezükben a sorsuk, de tény, a bajnokságból még sok van hátra.

A Tottenham a válogatott szünet után az Everton otthonában lép pályára.